Kadétok élete

2 órája

A honvéd középiskola nyílt napot tart

Ismét nyílt napra várja a családokat a vásárhelyi honvéd középiskola október közepén. Korábbi években is százakat fogadtak a bemutatkozó eseményen.

Tábori Szilvia

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium nyílt napot tart október 17-én, csütörtökön 14 órától Hódmezővásárhelyen, ahová várják a jelen nyolcadik évfolyamon végzős leendő középiskolás diákokat, tanáraikat és a szüleiket. A résztvevők a helyszínen tájékozódhatnak az intézményről és a képzésekről, valamint a felvételi eljárás menetéről, a kollégium működéséről. De ugyancsak bepillanthatnak a magyar honvédség életébe.

honvéd középiskola, vásárhelyi laktanya, ösztöndíj
A honvéd középiskola nyílt napja az egyik legjobb tájékozódási lehetőség. Archív fotó: Tábori Szilvia 

A vásárhelyi intézmény bentlakásos, a kadétok jelenleg a vásárhelyi laktanya közelében található régi nőtlen szállóban kialakított diákotthonban laknak. De már épül az a korszerű oktatóhely a volt Démász Ady Endre úti másfél hektáros telephelyén, ahol 2026-tól tanulhatnak majd a diákok. Az épületegyüttesben sportcsarnok, oktatótermek és kollégium is helyet kap. 

De érdemes azt is tudni, mit kínál az iskola növendékeinek: Béri Balogh Ádám honvéd kadét ösztöndíjat, ingyenes kollégiumi elhelyezést és étkezést, honvédelmi tantárgyak oktatását, illetve honvédelmi foglalkozásokat, speciális napirendet, esztétikus környezetet és sportolási lehetőséget. Nem utolsó sorban pedig továbbtanulási lehetőség katonai vagy akár civil felsőoktatásban. Bővebb információ szükség esetén a 62/530-723-as telefonszámon kérhető hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között; valamint a [email protected] elektronikus levelezési címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában