Helyi közélet

2024.09.03. 20:30

Határon átnyúló projekttel segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat

Koós Kata

A szegedi Motiváció Műhely és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ júniusban kezdte meg közös munkáját egy határon átnyúló pályázat keretében – tájékoztattak a szervezetek közleményükben. A 2025. november 30-ig tartó, COOLSCHOOL nevet viselő, Európai Unió által támogatott projekt hátrányos helyzetű és roma diákok oktatási és társadalmi integrációját segíti Szegeden és a vajdasági Magyarkanizsán, hozzájárulva az oktatási esélyegyenlőség kiépítéséhez és a régiók fenntartható fejlődéséhez. A két intézmény célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok támogatása, a szegénységből, diszkriminációból és gyenge infrastruktúrából eredő akadályok leküzdése, amelyek többek között a tanulási lehetőségeiket is súlyosan korlátozzák.

A projekt első lépéseként workshopok, konferenciák és tanulmányút keretében az oktatók korszerű pedagógiai módszereket ismerhetnek meg. A program továbbá hozzájárul a Magyarkanizsán és Horgoson üzemelő tanodák oktatási tereinek korszerűsítéséhez, a biztonságosabb és motiválóbb tanulási környezet megteremtéséhez. A projekthez csatlakozni kívánó, önkéntes mentorok jelentkezését szeptember 20-ig várják a Motiváció Műhely közösségi oldalán elérhető linken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában