Összefoglaló

2024.09.10. 21:30

Ez történt kedden a vármegyében

Delmagyar.hu

A játék és a dráma erejével fejleszti a lelki egészséget

Lelki egészségfejlesztő műhelyt nyit Kállai Ákos, a Szegedi Nemzeti Színház Kooperáló színházpedagógiai alkotóterének vezetője. Művészetterápiás és drámapedagógiai módszerekkel segíti a résztvevőket belső erőforrásaik kibontakoztatásában.

 

Üzbég delegáció járt Szegeden

Találkozót szervezett Szegeden az Archenerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter és a Muhammad al-Khwarizmi nevét viselő Taskenti Információtechnológiai Egyetem delegációja. A konferencián az innováció és a megújuló, illetve a zöldenergia volt a fő téma.

 

Sírhantok között elevenedik meg a múlt a Pinceszínházban

Pénteken mutatják be Visky András Öröklétre című darabját a szegedi Pinceszínházban Nagyhegyesi Zoltán rendezésében. Sírhantok között elevenedik meg a múlt, amely egy nyolcvanas évekbeli, román árvaház sötét titkaiba kalauzolja a közönséget.

 

Digitális jövő a makói Návayban

Elsősorban a pályaorientációt segíti az digitális közösségi alkotóműhely, amelyet a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum adott át kedden délelőtt a makói Návay-iskolához tartozó diákotthonban. A műhely tanórák megtartására is alkalmas, a későbbiekben pedig oda látogató általános iskolásokat is fogad majd.

 

Márki-Zay Péter elismerte: „Átvágtak bennünket!”

Tucatnyian jelentkeztek Hódmezővásárhelyen a Kossuth tér Sarokház előtti területének felújítására, ahol lassan már háromnegyed éve áll a munka. Csak a gaz nőtt, amit most éppen levágtak. Márki-Zay Péter bejelentette, egy olyan szegedi cég adta a kivitelezésre a legjobb ajánlatot, amelynek vezetője fideszes.

 

Felszálltak a hőlégballonok

Bár az időjárás kicsit bekavart, kedden délután felszállhattak Szatymazról a 25. Hőlégballon Világbajnokság résztvevői. A látvány elképesztő. hiszen 31 ország több mint 100 csapata mérkőzik meg a légtérben. A cél a szegedi repülőtér, ott landolnak majd a versenyzők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában