Bemelegítés végkimerülésig

2 órája

Mórahalom is csatlakozott a diáksport naphoz – Galéria, Videó

A mórahalmi általános iskola és középiskola is csatlakozott pénteken az Európai diáksport naphoz.

Arany T. János

Vidám gyerekzsivaj töltötte meg a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola udvarát péntek délelőtt, de nem csak a szünetben. Sorversenyt rendeztek külön a felsősöknek és külön az alsósoknak az Európai diáksport naphoz kapcsolódva, aminek célja a mozgás népszerűsítése. A magyar ötletből létrejött Európai Diáksport Napja az európai sportesemények csúcstartója, melynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportol. 

diáksport nap, Mórahalom, gyerekek
Sorversenyek várták a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjait péntek délelőtt. Fotó: Török János 

A mórahalmi programok egyik szervezője, Balogh Kinga, a testnevelőtanárok munkaközösségének tagja elmondta, a 8 órás zenés bemelegítő után következett a futás. 2024 métert kellett lefutniuk a gyerekeknek, a nyolc felsős osztály a két háztömböt futott körül, a kisebbek váltóban teljesítették a távot. A nagyobbaknál az osztályfőnökök is bekapcsolódtak a sorvesenybe, ami jó pár derült pillanatot okozott. A gyerekek két tanórát töltöttek sporttal, utána sajnos folytatódott számukra az órarend szerinti tanórák sora.

– A bemelegítés mindössze 2,5-3 óra végkimerülésig, majd folytatjuk – kezdte az eligazítást a középiskolásoknál Nagy János testnevelőtanár. A Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium diákjai a kollégium sportpályáján gyűltek össze, hogy Kasza Ivetta tanárnő vezetésével aerobic-kal melegítsenek be. A középiskolások a kiserdőben és körülötte futották le a 2024 métert. Mint a tanár úr elmondta, az első hat lány és első hat fiú értékes Sport csokoládét nyert.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában