A Hód-Mezőgazda Zrt. főállatorvosát az állatorvos hallgatók gyakorlati oktatásáért ismerték el

2024.09.09. 19:10

Címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott Kocsis László – videóval

Nagy megtiszteltetésben részesült Kocsis László, a Hód-Mezőgazda Zrt. főállatorvosa. Az Állatorvostudományi Egyetem szenátusa a hallgatók gyakorlati oktatása során nyújtott, több évtizedes munkája elismeréseként címzetes egyetemi docens kitüntető címet adományozott a szakembernek, amit az egyetem ünnepélyes tanévnyitóján vehetett át.

Kovács Erika

Kocsis László főállatorvos Sótonyi Péter rektortól vette át a címzetes egyetemi docens kitüntető címről szóló oklevelet. Fotó: Dörmer Zsuzsanna/Állatorvostudományi Egyetem

Nagy megtiszteltetés számomra a címzetes egyetemi docens kitüntető cím, amivel az állatorvosi egyetem elismerte a munkásságom. Az pedig, hogy volt egyetemi évfolyamtársaim közül többen is eljöttek az ünnepségre, nagyon megható – mondta a szakember.

címzetes egyetemi docens
Kocsis László főállatorvos Sótonyi Péter rektortól vette át a címzetes egyetemi docens kitüntető címről szóló oklevelet. Fotó: Dörmer Zsuzsanna/Állatorvostudományi Egyetem

45 éve vesz részt a leendő állatorvosok gyakorlati képzésében

Kocsis László az Állatorvostudományi Egyetem elvégzése és a katonai szolgálat után került Hódmezővásárhelyre, a Hód-Mezőgazda Zrt.-hez. Úgy tervezte, csak 1-2 évet tölt Hódmezővásárhelyen, utána Egerben lesz állatorvos. Az élet azonban felülírta ezt a tervet. A munkahelyén számos izgalmas feladat találta meg. Nyolc éven keresztül a napi munkavégzés közben együtt dolgozhatott a volt tanáraival és az egyetemistákkal, akik gyakorlatra érkeztek a tangazdaságba. Az egyetem minden kutatási témáját Vásárhelyre hozta gyakorlati kipróbálásra.

Kocsis László a szaporodásbiológia és az állathigiénia tárgyak gyakorlati oktatója volt. 

A címzetes egyetemi docens fakultatív tárgyat oktat

Az egyetemmel máig szoros kapcsolatot ápol ő és a Hód-Mezőgazda Zrt. is. Az állatorvos hallgatók gyakorlati oktatásában kiemelt szerepük van, az ezzel kapcsolatos együttműködési megállapodást tavaly újították meg a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár konferenciáján.

Kocsis László az egyetemen egy fakultatív tárgyat is oktat nagy látogatottság és érdeklődés mellett a haszonállatok napjainkban előforduló betegségeiről.

Négy hónap alatt három elismerés

Kocsis László az egyetemen egy fakultatív tárgyat is oktat nagy látogatottság és érdeklődés mellett a haszonállatok napjainkban előforduló betegségeiről.

A főállatorvos idén 4 hónap alatt 3 rangos elismerést is kapott. A Hód-Mezőgazda Zrt. az állattenyésztési napok nagydíjával ismerte el a 45 éves munkáját, céghűségét. Az Állatorvostudományi Egyetem az államalapítás Tolnay Sándor-díjjal tüntette ki az állategészségügy és a járványügyi védekezés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért. Most pedig címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott.

Képalá: Kocsis László főállatorvos Sótonyi Péter rektortól vette át a címzetes egyetemi docens kitüntető címről szóló oklevelet. Fotó: Dörmer Zsuzsanna/Állatorvostudományi Egyetem

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában