A legmagasabb diák miatt kollégiumi ágyszereléssel kezdődött a tanév

2024.09.02. 17:55

Benépesült a kollégium az erdészeti iskolában – GALÉRIA

Újra benépesült az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola kollégiuma. A most még szerény kis gólyák és a rutinos öreg rókák elfoglalták szobáikat hétfő délelőtt. Az intézményben három szakmában – lovász, erdőművelő-fakitermelő és erdésztechnikus – 32 kilencedikes tanulóval indult a tanév.

Arany T. János

Érkeznek a kollégisták az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola kollégiumába hétfő délelőtt. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az egyik kilencedikes bedős diák számára úgy kezdődött a tanév és a kollégiumi beköltözés, hogy a fiúval együtt érkeztek a karbantartók, akik bevonultak vele a szobába és megkérték, hogy feküdjön bele az ágyba. Dani Andor ugyanis olyan nagyra nőtt, hogy az ajtókon is csak úgy fér be, ha lehajtja a fejét. A kollégiumi ágyának pedig le kellett szerelni a végét, hogy elférjen rajta a lába kinyújtva. Andort gyorsan, már az első nap elején megismerte az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közössége.

Karnok Csaba
Számítottak Dani Andor érkezésére az ásotthalmi erdészeti iskola kollégiumában. Az iskola legmagasabb diákját a karbantartók várták és leszerelték az ágya végét, hogy elférjen a lába.
Fotó: Karnok Csaba

Az ásotthalmi erdészeti iskolában három szakmában – lovász, erdőművelő-fakitermelő és erdésztechnikus – 32 kilencedikes tanulóval indult a tanév hétfőn délelőtt. Összesen több mint 200 diáknak csengettek be az intézményben.

A 2024/25-ös tanév első tanítási napján, hétfőn a kollégista tanulókat 9 és 12 óra között várták. Az iskola kollégiumában a beköltözés alkalmával már a kilencedikesek között ismerős arcokat találtunk. A mélykúti Radvánszki Noel a tavaly novemberi nyílt napon járt az iskolában, ahol mi is találkoztunk vele. Noel a 4-es szobát foglalta el három másik évfolyamtársával. Elárulta, hogy egy kicsit még izgul. Még azt is elmondta, hogy két másik középiskolába is ellátogattak szüleivel tavaly, de neki a Bedőben az iskolán kívüli foglalkozások – íjászkodás, madarászás és az erdei biciklizés – tetszettek a legjobban, ezért választotta az ásotthalmi intézményt. A büfében Noel szüleivel beszélgettünk, amikor a 11. osztályos Lukács Ádám ült le mellénk, majd meg is volt a közös téma: a foci és a gyakorlat. Ádám segítőkész volt, a délelőtt folyamán még több szülőt és kilencedikes elkísért a kollégiumtól az iskola udvarában található büféig. Az első tanítási nap hivatalosan a tanévnyitó ünnepséggel kezdődött 12.30-kor, majd 14 órakor Ásotthalmon is becsöngettek az első órára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában