Támogatásokból, pályázati forrásokból önkéntes munkát végeznek

2024.09.05. 08:55

Ásotthalomért Érdemérmet kapott a Bedő alapítvány

Ásotthalomért Érdemérmet kapott a falunapon az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány, amely 1997-től segíti az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium munkáját.

Arany T. János

Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány Ásotthalomért Érdemérmet kapott az ásotthalmi falunapon, amit Andrésiné Ambrus Ildikó, az erdészeti iskola igazgatója és az alapítvány kuratóriumának elnöke vett át. Fotó: Török János

– 1997-ben Csóka György Ásotthalomról elszármazott erdész kolléga, magyar erdőmérnök, entomológus, egyetemi tanár – akinek édesanyja intézményünk igazgatóhelyettese volt – kezdeményezésére alakult meg az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány – mondta Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója és az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ásotthalom képviselő-testülete az ásotthalmi erdészeti iskola munkáját segítő alapítványnak az augusztusi falunapon Ásotthalomért Érdemérem kitüntető címet adományozott.

Az alapítvány fő célkitűzései között szerepel az oktató-nevelő tevékenység végzéséhez szükséges eszközök beszerzése kiemelkedő tanulmányi, sport-, kulturális, vagy szakmai eredményt elért tanulók jutalmazása, szakmai, tanulmányi és sportversenyek támogatása. hátrányos helyzetű tanulók támogatása, környezet- és természetvédelem.

A több mint negyedszázada működő alapítvány folyamatosan pályázik. Sikeres pályázataival tudja támogatni az iskola diákjainak szakmai tanulmányútjait. Évente több hazai szakmai tanulmányút útiköltségével segíti az iskola tanulóinak szakmai ismereteinek bővítését. Az alapítvány gondozásában részben pályázati forrásból, részben önerőből számos kiadvány készült az elmúlt években. Ezek elkészítésében az iskola oktatói működtek közre, a szerkesztést Andrési Pál és Andrésiné Ambrus Ildikó végezte. A könyvek, kiadványok készítése önkéntes munkával történik.

Juttatást nem kapnak

Az alapítvány magánszemélyektől, vállalkozásoktól kapott támogatásokból, pályázati forrásokból és az SZJA 1 százalékából finanszírozza költségeit. Az alapítvány tisztségviselői juttatást nem kapnak, munkájukat önkéntesen végzik. Aki támogatni szeretné a Bedő alapítvány munkáját, a 56900020-10201161 számlaszámon megteheti.

KÉPALÁ

Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány Ásotthalomért Érdemérmet kapott az ásotthalmi falunapon, amit Andrésiné Ambrus Ildikó, az erdészeti iskola igazgatója és az alapítvány kuratóriumának elnöke vett át. Fotó: Török János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában