Süllő tizennyolcezerért

12 órája

Ásós Géza szókimondó kegyetlenséggel beszélt a túlárazott fesztiválokról (Videó)

Ásós Géza, a békési cigányvendéglős a rá jellemző kegyetlenül őszinte módon beszélt a túlárazott fesztiválokról Szegeden.

Arany T. János

A hétvégén rendezik meg a Szegedhez tartozó Tápén a Diófa étterem a XV. Pacalpárbajt, amelyre három vármegye legjobb pacalosai kaptak meghívást. A hétfői munkamegbeszélésen szóba kerültek a fesztiválok, miután a szervező, Veres Orsolya azt mondta, hogy sajnos Szegeden "haldokolva szenvednek", vagy már meg is haltak a gasztronómiai fesztiválok. Ezzel utalt például a Toros Pálinkafesztiválra, amely idén elmaradt. Ugyanígy járt a város legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, a halfesztivál, ami 26 éven keresztül volt Szeged egyik turisztikai attrakciója. Ennek kapcsán nyilvánult meg Ásós egy tányér pacal mellett és azt mondta, talán nem kellene süllőt árulni 18 ezer forintért. 

Ásós Géza, túlárazott, fesztivál
Ásós Géza az ország első cigány éttermét működteti. Fotó: Török János

Ásós Géza a cigánysorról indult, ma az ország első cigány éttermét működteti. Tizenhárom éve, 2011 októberében nyitotta meg cigány vendéglőjét, egy nagyon rossz hírű cigány kocsma helyén. A kocsma mellé épített egy konyhát, így jött létre Békésen az az étterem, amelyet Magyarországon sokan az ország első cigány éttermeként tartanak számon. Szegeden is többször járt, itt is sokan ismerik. Az egyik fesztiválon néhány éve vidám helyiek egy csapata tiszteletbeli szegedivé fogadta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában