Helyi közélet

2024.08.28. 15:30

Szervezik a zöldség- és virágfesztivált

Imre Péter Géza

Fotó: Imre Péter

Szinte megtelt a balástyai Vadásztanya vendéglő különterme kedden este, több mint harmincan mentek el az Ujvári László polgármester vezette önkormányzati falunapi egyeztető fórumra. Ennek egyik aktualitását az adta, hogy a falunapok keretében a községben újra meg akarják rendezni a korábban nagy hagyományokkal bíró – 20 éven át tartották meg –, népszerű zöldség- és virágfesztivált. Sok jó ötlet hangzott el és érett megvalósítandó tervvé a helyszínen, például, hogy mutassák meg, mutassák fel Balástya értékeit, minden területen.

virágfesztivál
A Vadásztanya vendéglő különtermét szinte teljesen megtöltötték az egyeztetésen résztvevők. Fotó: Imre Péter

A résztvevők közös döntése alapján végül a sportcsarnokban rendezik meg újra a zöldség- és virágkiállítást, ami kiegészülne őstermelői kézműves termékek – például sajtok, lekvárok, levendulás készítmények – bemutatójával, és a helyi vállalkozások is bemutatkozási lehetőséget kapnának. Minden főbb szakmai területen akadt, aki elvállalta az előkészítés összefogását. A következő napokban a felajánlásokkal – régi tárgyak, dekorációs elemek, zöldségek és virágok – már kereshetik a segítőket, vagyis Csáki Anitát mezőgazdaság, zöldség és virág, Berta Tibort vadászat, Csontos Máriát a kézműves termékek, Ruskóné Imre Szilviát a vállalkozások bemutatkozása, valamint Stiebel Máriát és Gera Ágnest a dekorációk, azok megalkotása ügyében. Utóbbihoz is várnak kisebb tételben zöldségeket és gyümölcsöket.

Zárásként elhangzott: a szeptember 27-ei és 28-ai, pénteki és szombati falunapokig még többször, például egy hét múlva is, tart hasonló egyeztetést szervezőcsapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában