Helyi közélet

2024.08.04. 17:40

Nagy szeretettel köszöntötték a szentmihályiak új plébánosukat – GALÉRIA

Koós Kata

Zoltán atya a gyülekezet minden tagjával kezet fogott a bemutatkozó szentmise végén.

Fotó: Karnok Csaba

Augusztus 1-jével új plébánost kapott Röszke és Szentmihály. Kovács Zoltánt, a római tanulmányaiból frissen hazatért, korábban Kisteleken is plébánosként szolgált lelkipásztort nevezte ki Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a röszkei Páduai Szent Antal Plébánia plébániai kormányzójává, oldallagosan ellátva a szeged-szentmihályi Szent Mihály Plébániát is.

Zoltán atya vasárnap tartotta első szentmiséjét Szentmihályon, ahol a hívek nagy szeretettel fogadták. A templom zsúfolásig telt, kisgyermekes családok és nyugdíjasok egyaránt szép számmal érkeztek köszönteni új papjukat. A mise elején Fejes Ferenc, a helyi egyházközösség világi vezetője üdvözölte az egész településrész képviseletében a plébánost, akinek tiszteletére virágba borították a templomot. Fejes Ferenc elmondta, hogy nagyon várták Zoltán atyát, és hiszik, hogy vezetésével újból egységes szeretetközösséggé tud válni a falu Isten nagyobb dicsőségére.

A mezőtúri születésű plébános édesanyja, aki aznap ünnepelte születésnapját, szintén az egyik padsorban ült, elkísérte fiát új szolgálati helyének nyitómiséjére. A közösség hangos, szeretetteljes „dicsértessék!”-kel köszöntötte. 

Zoltán atya elmondta, hogy Rómában héber és görög Szentírás-magyarázatot tanult, majd az utóbbi egy hónapban az El Caminó, magyarul Szent Jakab-út zarándoklatot teljesítette. Bemutatkozó szentmiséjére is nagy táskával érkezett, amelyből három szimbolikus tárgyat vett elő, amellyel szeretné megajándékozni új egyházközösségét. A héber Biblia a Szentírás-, a rózsafüzér az imádságszeretetét, a mini szintetizátor pedig zeneszeretetét jelképezte. Majd elmondta, hogy alig várja, hogy megismerje a hívek zarándokcsomagjának értékeit. 

A szentmise végén a gyülekezet minden tagjával kezet fogott Zoltán atya, fiatalok és idősek egyaránt nagy szeretettel és bizalommal ráztak kezet új lelkipásztorukkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában