Helyi közélet

2024.08.13. 07:40

Mindent visznek a röszkei szelektív gyűjtőhöz

Suki Zoltán

Rossz helyre teszik a szemetet. Foto: roszke.hu

A szelektív gyűjtőszigeteken csak papírt és műanyagot lehet elhelyezni. Kommunális szemetet, slagot, kötelet, gyerek kismotort, konyhai hulladékot és más kommunális hulladékot nem – figyelmeztetett a település honlapján Röszke polgármestere. Borbásné Márki Márta emlékeztetett, hogy minden ingatlanon már évek óta három kukában lehet elkülönítetten gyűjteni a szemetet, amit a szolgáltató elszállít. A sárga és zöld kuka pénzbe sem kerül, hiszen a hulladékszállítási díjat a kommunális szemét elszállításáért fizetik. Ennek ellenére, ahogy fogalmazott: botrányos, szégyenletes, igénytelen és felháborító a belterületen elhelyezett szelektív gyűjtő szigetek környezete.

A polgármester hozzátette, utoljára kér mindenkit, akár érintett a témában, akár nem, vegye ezt tudomásul és tartsa be a közösségi együttélés alapvető szabályait és a közvetlen lakókörnyezetükre vonatkozó elvárásaikat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában