Megéri

2024.08.24. 13:00

Márki-Zay Péter önkormányzata bruttó 260 ezret fizetett Nagy Bandónak

Márki-Zay Péter polgármestersége óta az augusztus 20-hoz kapcsolódó Szent István Napok és Borfesztivál programja minden évben tartalmaz politikai témájú közéleti beszélgetéseket, amik rendkívül részrehajlóak. Bár a téma és a beszélgetők különbözőek, abban hasonlítanak egymásra, hogy legtöbben Márki-Zay Péter politikáját támogatják. Vannak, akik pénzt is kapnak ezért.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter idén is a politikai nézeteihez közel álló vendégeket hívott meg a közéleti beszélgetésekre.

Márki-Zay Péter
A kerekasztal beszélgetések résztvevői közül egyedül Nagy Bandó András kapott tiszteletdíjat. Fotó: Kovács Erika

100, 120, 360 – ezresekben értendő

Közérdekű adatigénylés révén tudta meg a Promenad24., hogy Hodász András, a homoszexualitását nyíltan felvállaló laicizált katolikus pap, influenszer, youtuber, tavaly 120 ezer forintot kapott az 1 órás közéleti beszélgetésen való részvételéért, a kerekasztal másik vendége, Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvárközösség alapítója és vezetője ennél némileg kevesebbet, 100 ezer forintot vihetett haza.

Érdekesség, hogy tavaly Zacher Gábor toxikológus is a közéleti beszélgetések egyik szereplője lett volna, azonban a hivatalos tájékoztatás szerint lebetegedett. A vásárhelyi önkormányzat Nagy Bandó Andrást ugrasztotta a helyére, aki akkor humoristaként lépett színpadra, 360 ezer forintért.

Nagy Bandónak megérni Vásárhelyre járni

Idén is rendeztek közéleti beszélgetéseket a borfesztiválon. Az elsőn ismert jelenlegi és volt polgármesterek voltak Márki-Zay Péter beszélgetőtársai, Nagy Bandó András humorista, Orfű volt polgármestere, Molnár Áron, Algyő polgármestere és Dömsödi Gábor televíziós szakember, író, újságíró, Bokros, majd Pásztó polgármestere, az utóbbi tisztséget ősztől is betölti.

A másik közéleti beszélgetés vendégei közül Csintalan Sándor volt az, akit jobban ismernek a vásárhelyiek.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy az idei közéleti beszélgetések résztvevőit hogyan dotálták. A válasz mindössze egy mondat volt, szó szerint idézzük: „A közéleti beszélgetés résztvevőinek Nagy Bandó András kivételével nem fizetett az önkormányzat tiszteletdíjat. Nagy Bandó András tiszteletdíja bruttó: 260.000,-Ft.” Úgy tűnik, Nagy Bandó Andrásnak igencsak kifizetődő Márki-Zay Pétert támogatni. A vásárhelyi polgármester 2019. március 18-n jelentette be a Facebook oldalán, hogy „átadtam a humoristának a Mindenki Magyarországa Mozgalom 5-ös számú tagsági igazolványát”. A humorista egyébként többször is zengett dicshimnuszokat Márki-Zay Péterről, amik elolvashatók a vásárhelyi polgármester Facebook-oldalán.

Márki-Zay értesült Bruti gondjairól, felhívta, meg elhívta

Most egy másik humorista is magasztalta Márki-Zay Pétert: Bruti. „Az nagyjából nyílt titok, hogyha megnyilvánulsz a Fidesszel szemben, netán még szerepet is vállalsz ellenük a politikában… Rengeteg fellépést, a megélhetésedet bukod el a nézeteid miatt. Tök szerencse, hogy van az országban pár ember, aki segít ilyen helyzetekben is. Ezek az emberek közé tartozik Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter, aki így vagy úgy, de értesült ezekről a gondjaimról és rám csörgött, hogy meghívjon a városába fellépni a borfesztiválra” – írta a Facebook-oldalán, ahol egy kicsit „lázározott” is .

Sokak szerint lassan politikai kifizetőhellyé válik a város legnagyobb volumenű rendezvénysorozata. A közéleti beszélgetéseknek egyébként nem volt nagy nézőtábora a helyszínen 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában