Helyi közélet

2024.08.17. 15:15

Húsz csapat főzte a lecsót Dorozsmán – GALÉRIA

Ismét megrendezték szombaton Kiskundorozsmán a Dianovszky téren a Kiskundorozsmai parasztolimpiát, amit most lecsófőző versennyel is kiegészítettek. A versenyen csaknem húsz csapat indult. Horvát Attiláék csapata nyert, aki azt mondta, hogy a csipetke adta a végső lökést. Ruzsa Roland önkormányzati képviselő pedig arról beszélt, hogy a hasonló rendezvényeknek komoly közösségépítő szerepe van.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Horváth Attiláé lett a legjobb lecsó, a Trónfosztóké pedig a parasztolimpiai aranyérem az idei Dorozsmai Parasztolimpián és Lecsófőző-versenyen. Ez délutánra derült ki, hiszen először a lecsófőzőket bírálták el, vagyis az ételeiket természetesen. Horváth Attila lapunknak azt mondta, hogy jól megpárolta a hagymát, sokáig, másfél órán keresztül főzte csak a paprikát, ami után jöhetett a paradicsom, és a lecsókolbász. De szerinte a siker titka a csipetke lett, ami szintén belekerült az ételbe, ami csaknem húsz másik lecsót előzött meg.

A parasztolimpia pedig már-már legenda Dorozsmán. Most is több csapat indult, a fiatalabb korosztályból. A szervezők különféle ügyességi feladatokat találtak ki nekik. Szalmabálák között kellett talicskával szlalomozni például, persze úgy, hogy a talicskában ülőnek egy tál vizet kellett tartania az őrült tempóban. Azután szögeket kellett beverni egy gerendába, majd tojáshabot verni, és végül pedig tojásokat keresni egy szalmakazalban. Annyit elárulhatunk, hogy a csapattagoknak a végén át kellett öltözniük, de ez senkit sem zavart, mindenki kiválóan érezte magát. Természetesen a Trónfosztók csapata volt a legvidámabb, a már említett első hely miatt.

Ruzsa Roland önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, hogy a nap nem jöhetett volna lére a helyi Petőfi Sándor Művelődési ház vezetője, illetve a munkatársainak kitartó munkája nélkül.

A képviselő szerint a parasztolimpia, és a lecsófőző verseny célja, hogy az egyébként is jó közösséget még jobban összekovácsolja.

Elmondta azt is, hogy igyekeztek minden korosztálynak megfelelő programokat nyújtani. A gyerekeket ugrálóvárral várták, a felnőtteket pedig koncerttel.

– A dorozsmai ember jól érzi magát itt helyben, ez látszik a mostani rendezvényünkön is, vagyis nem megyünk el máshova, hanem helyben, a saját közösségünkben is kiválóan érezzük magunkat – mondta még a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában