Helyi közélet

2024.08.26. 21:15

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 26.

Delmagyar.hu

Végső búcsút vettek Király Leventétől 

A szegedi Belvárosi Temetőben helyezték örök nyugalomra a Nemzet Színészét, Király Leventét hétfőn. A város képviseletében Botka László, a színház társulata nevében Barnák László főigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében Lukács Sándor búcsúzott a Kossuth- és Jászai-díjas színművésztől.

Ruzsai tűzoltók sérültek meg a balesetben

Ruzsai tűzoltók sérültek meg a vasárnapi szegedi balesetben. Egy személyautó és egy tűzoltóautó ütközött össze vasárnap kora délután Szegeden, a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében a rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint egyelőre ismeretlen okból. A balesetben a ruzsai katasztrófavédelmi őrsön szolgálatot teljesítő hivatásos tűzoltók szenvedtek balesetet.

Brutális autós üldözés volt az éjjel

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnapról hétfőre virradó éjjel az 55-ös számú úton, az M5-ös autópálya felhajtóján. A szegedi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült.  

Félholtra verte, mert nem állt vele szóba

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2023 augusztusában Szeged belvárosában megtámadott és súlyosan bántalmazott egy fiatal lányt, mert az nem reagált a közeledésére. 

Hallatlan hallé és harcsátlan paprikás is lesz a horgász-vadász pikniken

A tavalyinál még pikánsabb lesz vegán aktivisták állatjogi megmozdulása a Tiszai Halászléfőző Fesztiválon. Hosszú idő után ugyanott tartják a horgász pikniket és vadásznapot, ahol a hallatlan hallé és a harcsátlan paprikás rotyog.

A gyepmester ügyében folynak az eljárások

A makói ebrendészeti telep működésével kapcsolatos szakhatósági eljárást a rendőrségi nyomozás lezárultáig felfüggesztették – egyelőre itt tart a makói gyepmesterről nyilvánosságra került, állatkínzás gyanúját felvető videó miatt kirobbant botrány ügye. Az illető egyébként Hódmezővásárhelyen is gyepmester, ott már keresik az újat.

Délmagyar podcast: Sporthang - Mit ér két siker?

Felkészülési tornát nyert az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely Németországban egy nemzetközi tornán a német Melsungent verte előbb az elődöntőben, majd a lengyel Kielcét múlta felül a fináléban. A hétvégén már bajnoki mérkőzés vár a Tisza-partiakra, szeptember közepén pedig a Bajnokok Ligája-rajt.

Hét országból érkeztek Biblia-tudósok Szegedre

Elkezdődött hétfőn a 35. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Hét országból, a legtávolabbról Japánból érkeztek előadók a tanácskozásra, amelynek elején Benyik György alapító-főszervező, a tarjánvárosi Szent Gellért templom plébánosa összegezte köszöntőjében az 1988-ban alapított konferencia eddigi eredményeit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában