Helyi közélet

2024.08.25. 21:30

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 25.

Delmagyar.hu

Baleset a Rókusi körúton: nehéz lesz a tűzoltóautó eltávolítása

Egy ember súlyosan, hárman könnyebben sérültek abban a balesetben, amely vasárnap délután Szegeden a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében, ahol egy esethez vonuló tűzoltóautó és egy személykocsi összeütközött. 

Megnyitották a Közép-európai matekolimpiát

Közép-európai matekolimpiát rendeznek a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetében. Az idei Közép-európai Matematikai Olimpia (Middle European Mathematical Olympiad, MEMO) megnyitóját vasárnap 9 órakor tartották a Bolyai Intézet Bolyai-termében. 

Megnyerte a Pick Szeged a Kielce ellen a németországi felkészülési tornát

Kiélezett első félidőt játszott egymással a kasseli felkészülési torna döntőjében a Pick Szeged és a Kielce. 12–12-vel mentek szünetre, a 40. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd Lazar Kukics vezérletével 33–26-ra győzött a Szeged. 

Szent István téri randevú Makón 

A hétvégén rendezték a makói nyár utolsó nagyobb közösségi rendezvényét, amely egyben a város idei egyetlen városrész-napja volt. A sorrendben 8. Szent István téri napra több ezren látogattak ki, a hangulat kitűnő volt.

Felújítják a csongrádi pontonhidat

Jövő hétfőn, azaz augusztus 26-án indul a csongrádi pontonhíd felújítása – derül ki Bedő Tamás polgármester lakossági tájékoztatójából. A munka várhatóan október 15-ére fejeződik be. 

Búcsú a bordányi Park téren

Vasárnap volt a bordányi templom búcsúja. Az ünnepi szentmise és a körmenet mellett búcsúi forgatag várta a helyieket, igaz ez az idén kissé visszafogottnak tűnt. Ez azonban egyáltalán nem befolyásolta a hangulatot. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában