Büntetőfékezett, lépésben haladt, majd vészvillogózni kezdett

2024.08.29. 07:57

Bordányban büntetőfékezett a bunkó BMW-s

Arany T. János

Egy autó- és motorszállítással foglalkozó szegedi cég posztolta ezt a videót a közösségi oldalára. A felvételen az látható, amint az elektromos IX3-as BMW tulajdonosa Bordány főutcáján megáll, hogy egy embernek köszönjön. A mögötte három tonnás utánfutóval haladó sofőr ezért fékezni kényszerült, dudálással nemtetszését fejezi ki, amin még a BMW-s háborodott fel. Előbb büntetőfékezett, lépésben haladt, majd vészvillogózni kezdett, majd amikor az autószállító ki akarta kerülni, hirtelen felgyorsított és balra fordult Zákányszék felé.
A KRESZ tisztán és világosan fogalmaz, amikor a közlekedési magatartásokat, kötelezettségeket és tilalmakat szabályozza. Mindezek ellenére mégis vannak olyan autóvezetők, akik szándékosan szegik meg az előírásokat. Ilyen a büntetőfékezés. Már akkor is bűncselekmény, ha nem történik baleset, az is elegendő, hogy az elkövető szándékosan és közvetlenül veszélyezteti mások testi épségét. A büntetőfékezés büntetőjogi szempontól a közúti veszélyeztetés bűntettének minősül.
A Btk. 234. § (1) szerint, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában