Szegedi hírek

2024.08.28. 18:10

AZ MVM ösztöndíjjal támogatja a szegedi diákokat - Galéria

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá szerdán az MVM Zrt. és a Szegedi Szakképzési Centrum. A cégcsoport többek között emelt ösztöndíjat ad az Elektronika és elektrotechnika, valamint Épületgépészet ágazatban tanuló diákoknak, de az oktatásban is szerepet vállal.

Timár Kriszta

Együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Szegedi Szakképzési Centrum. Fotó: Karnok Csaba

Az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Szegedi Szakképzési Centrum  határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött szerdán az elektronika és elektrotechnika, valamint épületgépészet ágazatban szükséges munkaerő-utánpótlás nevelése, illetve a megfelelő mennyiségű és jól képzett munkaerő biztosítása céljából. A hivatalos dokumentumot Erdélyi Margit, a centrum főigazgatója, Avramucz Mihály kancellár, illetve Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Bally Attila, az MVM Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese írta alá. 

Együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Szegedi Szakképzési Centrum.
Együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Szegedi Szakképzési Centrum. Fotó: Karnok Csaba

Az együttműködésbe bevont két iskola az említett ágazatokhoz tartozó szakmákat oktató Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum és Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola. Erdélyi Margit főigazgató elmondta, az intézményekben a szakmai tantárgyakat, a képzési programot, a marketinget és a pályaorientációt is közösen alakítják ki annak érdekében, hogy olyan életpályát tudjanak ezen a területen mutatni a fiataloknak, ami vonzó lehet. Az MVM szakemberei részt vesznek a szakmai oktatásban is.

– A duális képzés minősége is javulhat, hiszen eddig kisebb cégek és vállalkozók voltak ezen a területen a partnereink. Emellett az anyagi megbecsülés is nagyobb lesz az együttműködésnek köszönhetően. Az ebben az ágazatban tanuló diákok már 9. évfolyamon kapnak ösztöndíjat, az állam által biztosított összeget ráadásul az MVM Szegeden megduplázza. Így az alap-és ágazati ösztöndíjak itt nem 8 vagy 16, hanem 16, illetve 32 ezer forint – tette hozzá Erdélyi Margit.

 Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója úgy fogalmazott, a cég fontos bástyája és 4. legnagyobb bázisa Szeged. A Szegedi SZC-ben folyó középfokú oktatás, a felnőttek szakmai oktatása és a felnőttképzési tevékenység feltételeinek támogatásával, magasabb színvonalú tárgyi feltételek biztosításával a cég lehetőséget teremt a város és a régió fiataljai számára, hogy elsajátítsák a legkorszerűbb technológiákat és a legfrissebb iparági ismereteket, továbbá az ország meghatározó energiavállalatánál gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. Emellett a saját utánpótlásukról is tudnak a program révén gondoskodni: a korai együttműködésnek köszönhetően tehetséges fiatalokat integrálhatnak a vállalat rendszerébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában