Napszínes

2024.07.07. 21:00

Tűző napon hagyta autóban kutyáját

Suki Zoltán

Nem élő állat maradt a kocsi hátsó szélvédője mögött. Fotó: Gémes Sándor

A frászt hozta egy plüsskutya a napokban fotós kollégánkra. Gémes Sándor azzal hívott fel, ami a cikk címében le van írva, vagyis: Tűző napon hagyta autóban kutyáját! 

Azután persze közelebb ment, és kiderült, hogy egy plüssállatról van szó, ami azért eléggé hasonlít egy igazi kutyára. Szóval a riadalom elmúlt, mindenki megnyugodhat, nem élő állat maradt a kocsi hátsó szélvédője mögött. Viszont ha mér ezt leírtuk, ne felejtsék el, hogy vasárnaptól péntek estig harmadfokú hőségriadót rendeltek el, ami egyáltalán nem vicces. És itt jön a lényeg, és a kapcsolódás: mindekinek felhívják a figyelmét, hogy gyermekeket és háziállatokat egyetlen percre se hagyjanak parkoló autóban. Még egy félárnyékban álló, leengedett ablakú jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet. Aki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot, de a helyzettől függően nyugodtan törje be a kocsi üvegét. Szóval erre nagyon figyeljen mindenki, és aki teheti, tényleg valamilyen klimatizált helyen töltse az idejét, és mindenképpen igyon sok vizet. Mert sajnos nem vagyunk olyan ellenállóak mint a képen látható plüsskutya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában