Öt hátrahagyott járművet jelentett be a főispánnak Papp Renáta

2024.07.25. 09:45

Újra feltűntek a roncsautók Ásotthalmon

Arany T. János

Fotó: Ásotthalmi önkormányzat

Újabb öt, minden bizonnyal embercsempészek által hátrahagyott roncsautót jelentett be a hét elején a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánjának Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere. Az öt jármű az elmúlt néhány hétben gyűlt össze Ásotthalom külterületén, a település több pontján, a Kissori út és Gátsor környékén. Két járművet úgy parkoltak le egymás mellé, hogy azok rálógnak a kerékpárútra. 

Az ásotthalmi Kissori úton hátrahagyott két roncsautó rálóg a kerékpárútra.
Az ásotthalmi Kissori úton hátrahagyott két roncsautó rálóg a kerékpárútra. Fotó: Ásotthalmi önkormányzat

Nagy Sándor ásotthalmi mezőőr azt mondta, az elmúlt másfél-két hónapban az a jellemző, hogy nagyon kis csoportokban érkeznek a migránsok. Az illegális határátlépők száma töredéke a korábbinak, de olyan is előfordult, hogy egy autóba fényes nappal ugráltak be a migránsok a Kissori út nyílegyenes szakaszán, úgy, hogy közben feltartották a forgalmat.

Tavaly november végén lépett hatályba egy kormányrendelet, aminek köszönhetően elkezdődhetett az embercsempészek által a déli határnál hátrahagyott roncsautók elszállítása. Az első három autót Mórahalomról vitték el. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Salgó László, Csongrád-Csanád vármegye főispánja, aki elmondta, hogy a jogszabály szerint a kormányhivatalnak a közterület-felügyelők és a mezőőrök szólnak az autókról. A hivatal munkatársai értesítést helyeznek el azokon, majd – ha senki sem jelentkezik értük – négy nap múlva elszállítják a kocsikat.

2023. december 14-én jelentette be a kormányhivatal, hogy az összes bejelentett, embercsempészek által hátrahagyott gépjárművet elszállították, kevesebb mint egy hónap alatt 133 roncsautótól tisztultak meg a határmenti települések.

Az elszállított járműveket három hónapig őrzik, az alvázszámát és rendszámát pedig közzéteszik a kormányhivatal honlapján. Ha három hónapon belül nem jelentkezik érte a tulajdonos, az autókat értékesíthetik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában