Helyi közélet

2024.07.15. 19:10

Polgármester lett másodszor is Drimba Tibor

Meggyőző fölénnyel választották újra Drimba Tibort, Maroslele első emberét, ráadásul meghirdetett csapatának tagjai is mind bekerültek a testületbe. Drimba októberben a második ciklust kezdi polgármesterként a faluban.

Szabó Imre

A Makói járásban a legjobb választási eredmények egyikével nyert Drimba Tibor, a kormánypártok polgármester-jelöltje Maroslelén: majdnem pontosan 70 százalékot kapott, így – leszámítva az ellenfél nélkül indult kollégákat – dobogós helyen végzett. Egy kihívója volt. A bizalomért természetesen hálás a leleieknek, de azt mondta, talán a saját győzelménél is jobban örül annak, hogy meghirdetett csapatából mindenki bekerült a vele együtt 7 fős képviselő-testületbe.

Maroslelén másodszor lett polgármester Drimba Tibor.
Másodszor lett polgármester Maroslelén Drimba Tibor. Fotó: Szabó Imre

Polgármester elődjét követi

Maroslele első embere saját bevallása szerint azt az utat folytatja, amit elődje, Martonosi György mutatott. Amit elért, az pedig közös eredmény.

Otthon megőriztem az előző választás kampányígéreteit tartalmazó szóróanyagot és az új választásra készülve elővettem

 – jegyezte meg. Kiderült, a felsoroltak bő 70 százaléka megvalósult.

Abból, ami sikerült, megemlítette, új sportcsarnok és bölcsőde épült, az óvoda megújult, a jegyzői lakás civil szervezetek ingyenesen használható rendezvényházaként született újjá. Az épülő szolgáltatóház pedig már most olyan népszerű, hogy akár még egyet is meg tudnának tölteni bérlőkkel.

Legközelebb is mérleget von

A tervekről azt mondta lapunknak, ezek leginkább pályázati eredmények függvényei. Közöttük természetesen helyet kapott a közvilágítás felújítása, a belvízelvezető árkok és a most még rossz minőségű utak rendbetétele, illetve a járdaprogram.

A faluba szerencsére sok fiatal költözik

 – mondta büszkén. Közülük többen javasolták, hogy mint más községekben, itt is adjon az önkormányzat alapanyagot, ők meg majd együtt kibetonoznak. Ehhez kapcsolódva hangsúlyozta, fontos cél továbbra is a fiatalok életkezdésének támogatása.

Várják a befektetőket

Abban is bízom, hogy a falu határában lévő ipari területre további befektetők érkeznek

 – tette hozzá. Több céggel tárgyalnak jelenleg is, és ha sikerrel járnak, több lesz a helyi bevétel, további beruházásokon is lehet gondolkozni.

Drimba Tibor elárulta, mostani, kampányígéreteit tartalmazó szóróanyagát is gondosan elrakta. Ígérte, öt év múlva is előveszi, így szembesíthetik a leírtakkal.

Szívügye a bűnmegelőzés

Drimba Tibor arról is ismert, hogy egy évtizede tart bűnmegelőzési előadásokat fiataloknak. Úgy kezdte, mint a szegedi börtön tapasztalt dolgozója, de polgármesterként sem hagyta abba. A diákoknak személyes tapasztalatait adja át. Szerte az országban hívják, a térség mindegyik településén járt már néhányszor – legutóbb Ágotafalván volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában