Üllés terveiről beszélt a polgármester

2024.07.23. 08:00

Nem öt évre tervez Nagy Attila Gyula

Nem öt évben, hanem sokkal hosszabb távon gondolkodik Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere, akit a terveiről kérdeztünk. Elmondta, hogy az ipari park fejlesztése mellett a belterületi úthálózat rekonstrukciója is fontos feladat.

Arany T. János

– A legfontosabb, amit folytatunk, az ipari parkunk benépesítése. Nagyon sokan jelentkeznek, van nemzetközi cég, amely nálunk telepedik le. Ennek menedzselése a következő időszakban fontos munkahelyteremtés és gazdasági növekedés szempontjából – kezdte Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere, akit a terveiről kérdeztünk.  

Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere a terveiről beszélt. Azt mondta, a legfontosabb az ipari park benépesítése.
Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere a terveiről beszélt. Azt mondta, a legfontosabb az ipari park benépesítése. Archív Fotó: Török János

Üllésen idén elkezdődik a kerékpárutak építése is több szakaszon. Egy másik fontos beruházás, amelyről többször írtunk, Üllés főterének, a Szabadság térnek a felújítása.

– Egy új teret hozunk létre, amely kulturális központ lesz teljesen új koncepcióval. Később szeretnénk ide egy Árpád fejedelmet megformáló szobrot állítani. Nincs ilyen jellegű köztéri alkotása a településünknek, egy emlékhelyet hoznánk ezzel létre – mondta a polgármester. 

A megvalósításra váró tervek között sorolta föl a piac melletti piaccsarnok felépítését, amelyre már kész terveik voltak, de vissza kellett adniuk a pályázatot, annyira elszálltak az építési árak. Erre újra pályáznak. Az óvodát is bővíteni kell. A nyáron egy új csoportszobával több lesz, de valószínű, további bővítésére is szükség lesz, ami jó hír, mert azt jelenti, hogy nő a gyerekek száma Üllésen.

– Óvatosan, de növekszik a lakosság száma. Nincs eladó ház Üllésen, ami akad, azonnal elkapkodják. Újra keletje van az üres telkeknek. Azt szeretnénk feltérképezni, hol vannak olyan üres épületek, telkek, amelyeket nem használnak a tulajdonosok, és ezeket valamilyen formában kiközvetítenénk. Vannak ilyen ingatlanok a Móra Ferenc és az Erkel Ferenc utcában is – mutatott rá a polgármester.

Nagy Attila Gyula a következő öt év tervei közt sorolta még fel a csapadékelvezető-rendszer további fejlesztését, és hamarosan elkezdik a belterületi utak aszfaltozásának vizsgálatát.

– Kátyúzunk, meg javítjuk az utakat, de mostanra vannak olyan idősebb utcáink, amelyek megértek arra, hogy teljesen új aszfaltréteget kapjanak. Alapvetően jó helyzetben vagyunk, száz százalékban aszfaltozottak Üllés belterületi utcái, még ott is, ahol nagyon kevesen laknak, de ott is aszfaltoztunk, hogy lehessen nagyobb telkeket osztani – tette hozzá a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában