A helyiek régi álma válik valóra

2024.07.18. 14:00

Járda épül a faluból a vásártérre Ruzsán

Már javában dolgoznak a szakemberek Ruzsa határában a falutól a vásártérig vezető járdán. A helyiek több évtizedes álma válik ezzel valóra, a járda kialakítása régi vállalás és vágya volt már a korábbi településvezetőknek is.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Amióta vásár van, tervben van a járdaszakasz elkészítése, amelynek egy részét már korábban befejezték, most a maradék 600 méteres szakaszon dolgoznak. Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere elmondta, a kivitelezési szerződés megkötése már az év elején megtörtént, nyomvonal-vizsgálattal kezdődtek a munkálatok.

A ruzsaiak több évtizedes álma válik végre valóra: járda épül a faluból a vásártérre. Fotó: Karnok Csaba
A ruzsaiak több évtizedes álma válik végre valóra: járda épül a faluból a vásártérre. Fotó: Karnok Csaba

– Próbáltunk úgy adni határidőt a kivitelezőnek, hogy az esetlegesen fellépő problémák kiküszöbölése is beleférjen, de terveink szerint hamarosan végig kell, hogy tudjunk sétálni az új járdán – mondta a polgármester.

Régi lakossági igény, hogy a Vásártér, Öregiskolai buszmegálló biztonságosan megközelíthető legyen gyalogosan, kerékpárral. Ez most megvalósulhat a Magyar Falu program támogatásának köszönhetően. Tavaly a ruzsai önkormányzat tízmillió forint támogatásban részesült járdaépítéséhez, amelyet 2,5 millió forint önerővel egészített ki a képviselő-testület, és megépül a benzinkúttól az Öregiskoláig a másfél méter széles járda.

Az országos állat- és kirakodóvásárt minden hónap negyedik vasárnapján rendezik meg a ruzsai Vásártéren. A ruzsai vásár egyébként idén ősszel ünnepli 25 éves fennállását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában