Hódmezővásárhely

2024.07.11. 09:45

Ismét a vásárhelyi mentőállomást támogatta a Tiszta Szívvel

Két klímaberendezéssel támogatta a vásárhelyi mentőállomás dolgozóit a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány. A szervezet már korábban is segítette a mentők munkáját.

Tábori Szilvia

A Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány adomány klímái június óta szolgálják a vásárhelyi mentőállomás dolgozóit. Fotó: Tábori Szilvia

A vásárhelyi mentőállomásnak két klímaberendezést adományozott a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány nemrégiben. A klímákat forgalmazó cég pedig a beüzemelési munkadíjjal állt a jótékonysági kezdeményezés mellé. Mint azt a szervezet kuratóriumi elnöke, Lázárné Megyeri Zita elmondta, régóta tervezték, hogy valamilyen módon hozzájáruljanak a mentőállomás mentési tevékenységéhez. Már a tavaly decemberi Szeretetsüti jótékonysági akción összegyűlt adományt is nekik ajánlották fel. Akkor 1 millió forinttal tudták támogatni a helyi mentősöket, akik részben továbbképzésre szánták az összeget, illetve a mentési munkálatokat segítő eszközöket vásároltak. 

Fotó: Tábori Szilvia 

Összefogás a mentősökért

– Némi egyeztetés után időközben az is kiderült számunkra, hogy bár jól felszerelt a vásárhelyi állomás, nincs klímaberendezés. Összedugtuk a fejünket, hogyan tudnánk segíteni, és a Baranyi Hűtéstechnika és Klímatechnika felmérése után kettő eszköz beszerzését támogattuk – tette hozzá Lázárné Megyeri Zita. A kuratóriumi elnök elmondta azt is, hogy az összesen 675 ezer forintos ár kedvezményes, a kivitelező cég ugyanis elengedte a munkadíjat.

– Úgy vélem, minden résztvevő arra törekedett, hogy segítsük a mentőállomáson dolgozók, az éppen riasztásra váró kollégák mindennapjait. Az eszközök június óta szolgálják őket – hangsúlyozta.  

Szolgálni a helyi közösséget

A 2005-ben megalakult Tiszta Szívvel Egyesületnek és az egy évvel később létrejött alapítványnak olyan hódmezővásárhelyi hölgyek az alapító tagjai, akik felelősséget éreznek a városért, annak környezete és közössége jobbá tételéért. Fontosnak érzik továbbá az itt élő gyermekek egészséges és biztonságos élet- és játékterének megteremtését. Őszintén hiszik, hogy egy város lakossága csak akkor válhat valódi közösséggé, eredményeket felmutatni képes nagy családdá, ha maga is képes aktívan részt venni szűkebb és tágabb környezetének szebbé, jobbá, élhetőbbé tételében.

Csaknem két évtizedes működésünk során mindig azt tartották szem előtt, hogy erejükhöz mérten szolgálják a helyi közösséget. Számtalan egyéb jótékonysági kezdeményezésük között támogatták már a kórház gyermek- és sürgősségi osztályát, orvosi eszközök beszerzését védőnők és gyermekorvosok részére.

Követendő példa a gyermekeknek

– Mindig is az volt és lesz is egyesületünk célkitűzése, hogy ami munkát a kezünk közül kiadunk, amihez a nevünket adjuk, az minőségi legyen. Fontos a gyerekeknek azt látni, hogy amit csinálunk, azt érdemes minél jobban tenni, amit másnak adni szeretnénk, azt tegyük színvonalasan. Abban hiszünk mind, elérhetjük, hogy ez lesz a követendő példa, ugyanakkor elvárás is magunkkal és másokkal szemben – ezt az idei nagyszabású gyermeknapi eseményükön mondta lapunknak Lázárné Megyeri Zita. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában