Makó

2024.07.07. 13:00

Hagymatikum, száz vízipisztollyal - GALÉRIA

Szabó Imre

A makói Hagymatikumban szinte forrt a sportmedence vize a heves vízi párbajoktól. Fotó: Szabó Imre

A makói Hagymatikum idén is, immár másodszor csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség felhívásához, amelynek célja az egyszerre vízipisztolyozó emberek országos rekordjának felállítása. Gergely Gábor megbízott vezetőtől megtudtuk, tavaly 20 fürdőben összesen 6 és fél ezren vállalták a részvételt; utóbbi létszámból a Maros-parti város fürdővendégei 70-et tettek ki. 

Fotó: Szabó Imre

Ebben az évben 39 hazai fürdő fogadta el a felkérést. A Hagymatikumban 100 vízipisztolyt osztottak ki és csak néhány maradt a parton. Igaz, voltak, akik kettőt is magukhoz vettek, de olyanok is, akik saját fegyverrel érkeztek. A különleges rendezvény úgy zajlott, hogy szerte az országban minden létesítményben egyszerre, délután 2-kor indult a harc és legalább 15 percig kellett folytatni. A fürdőszövetség közösségi oldalán élőben lehetett követni, melyik fürdőben mi történik.

– Már sokadjára járunk a Hagymatikumban, és mindig jól érezzük itt magunkat – mondta a Délmagyarországnak a makói fürdőben lezajlott szombati vízipisztolyos rekordkísérlet egyik résztvevője, a vajdasági Temerinből érkezett Pécsi Attila. Elhozták a testvére két gyerekét is, akik szemmel láthatóan élvezték a lövöldözést. 

– Ez egy nagy buli! – mosolygott a vízben.

A rekorddöntés végül, mint a részvételi számok szombat esti országos összesítése után kiderült, nem sikerült: ezúttal csak 5 és fél ezren vízipisztolyoztak. Makón azonban mindenki jól érezte magát, még az előírt 15 perc után is sokan folytatták a csatát. Csongrád-Csanád vármegyéből egyébként a makóin kívül mórahalmi, szegedi és szentesi fürdő is csatlakozott a kihíváshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában