A bölcsőde, az óvoda és a konyha is bővítésre szorul

2024.07.04. 17:30

Fejlesztésekben gondolkodnak Csengelén

A június 9-ei önkormányzati választáson a csengeleiek újra bizalmat szavaztak Tóth Tibor polgármesternek, aki októbertől második ciklusát kezdheti. Az újabb 5 év legfontosabb feladatának a bölcsőde, az óvoda és konyha alkotta trió fejlesztését nevezte.

Imre Péter Géza

A nyilvános testületi ülésen több kérdést is megfogalmaztak a lakosok. Fotó: Imre Péter

Csengelén belecsöppentünk a június 9-ei voksolás óta tartott első testületi ülésbe, amelyen a lakosok felvetésére a képviselők azonnal szavaztak arról, hogy akkumulátor gyárat nem engednek a községbe települni. Az általános gazdasági övezetbe átsorolandó mezőgazdasági ingatlanok – teljes nagyságuk körülbelül 250 hektár a külterületen – ügye is szóba került. Tóth Tibor Csengele polgármestere közölte, a tulajdonosok nélkül senki sem dönthet arról, épülhet-e oda valami, ahhoz ugyanis el kell adniuk birtokukat.

fejlesztés
A nyilvános testületi ülésen több kérdést is megfogalmaztak a lakosok. Fotó: Imre Péter

A legfontosabb a következő ciklusban is a béke, a nyugalom, az összetartás, hogy az emberek jól érezzék magukat itt, ne kelljen félniük semmitől. Ezért a jövőben is olyan fontos lesz számunkra a lakosok hétköznapi problémáinak, például a pillanatnyi anyagi nehézségük megoldása, mint a munkahelyeket teremtő vállalkozások községünkbe csábítása 

– mondta Tóth Tibor.

Az újabb 5 év legfontosabb feladatának a bölcsőde, óvoda, konyha alkotta hármas egység fejlesztését nevezte. A bölcsődei férőhelyek száma mindössze hét, ezt a duplájára akarják növelni, az óvodát is kinőtték, és ugyanez igaz a 300 adagos konyhára, ahol már napi 400-410 adag ebédet főznek, ezt 600 adagosra szeretnék növelni, megtoldva egy étteremmel.

Községünk nemzetközi kapcsolatait is erősíteni akarjuk, gondolok itt például a lengyel Nowa Slupiára, amellyel 2009-ben kötöttünk testvértelepülési megállapodást, ez a Covid-járvány idején tetszhalotti állapotú lett. A közelmúltban megkerestek bennünket és Molnár Imre, korábban Lengyelországban dolgozó diplomata segít élénkíteni a kapcsolatunkat 

– vázolta a helyzetet a polgármester. Azzal folytatta, továbbra is minőségi szolgáltatást nyújtva akarják üzemeltetni intézményeiket és a tanyagondnoki szolgálatot, ami nagy segítség a tanyákon élőknek.

A fiatalokra is gondolunk, tervezzük a 2004-ben átadott ötlakásos szociális bérház felújítását és szeretnénk még a szomszédos önkormányzati tulajdonú telken újabb ötlakásos fecskeházat építeni, szükség van rá 

– közölte Tóth Tibor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában