Szegedi cég bevonásával látná el a helyi buszjárat üzemeltetését

2024.07.24. 16:20

Balaton Busz – a veszprémieké lehet a 130 milliós vásárhelyi megbízás

Egy veszprémi cég adta a legjobb ajánlatot a hódmezővásárhelyi önkormányzat helyi járatos szolgáltatásra kiírt közbeszerzésén. Mostanra az is kiderült, hogy ha aláírják a szerződést, nem a Balaton Busz járműveit látjuk majd Vásárhelyen, hanem a szegedi székhelyű Signum Transfer Kft.-ét, ebben a cégben találtak ugyanis a veszprémiek helyi erőforrást nyújtó partnerre.

Kovács Erika

Se Volán, se Jovány: új buszos szolgáltató érkezhet Hódmezővásárhelyre címmel írt a vásárhelyi helyi járatos buszközlekedéssel kapcsolatos fejleményekről a Magyarbusz.Info. Mint lapunk is beszámolt róla, újabb nekifutásra kiírt 2+2 évre szóló közbeszerzésén a Balaton Busz Bt. adta a legalacsonyabb ajánlatot a szolgáltatásra.

A Balaton busz üzemelteti a buszközlekedést Hódmezővásárhelyen
Balaton busz válthatja Vásárhelyen a Jovány buszokat. Fotó: Kovács Erika

Második nekifutásra 

Ha csak nem történik valamilyen váratlan fordulat, akkor a Jovány Busznak, amelynek működését az elmúlt években számos botrány kísérte, mennie kell, mert nem ők adták a legjobb ajánlatot a közbeszerzésen. 

– A közszolgáltatás megújítására a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. május végén hirdetett tendert, amiről tudni kell, hogy ez már a második nekifutás volt ugyanazon feladat megpályáztatására. A HVSZ ugyanis tavasszal egyszer már próbálkozott a tender lefolytatásával, csak akkor abban az eljárásban még induló Volánbusz a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult a pályázat versenyt korlátozó kritériumai okán. Ezt a felhívást az önkormányzat végül visszavonta – írta a Magyarbusz.Info.

Hárman pályáztak

A megismételt eljárásban a korábbi szolgáltató, a Volánbusz nem indult, de így is volt három pályázó, a jelenlegi szolgáltató, egy magánszemély, akiről egyébként úgy tudni, hogy a Jovány cég egyik sofőrje, valamint egy dunántúli cég, a Balaton Busz Bt.

– A legkedvezőbb, menetrendi kilométerenként 475 forintos ajánlatot a Balaton Busz nyújtotta be az öt busszal évi 280 ezer menetrendi kilométer futásteljesítményt elváró pályázaton. A Jovány Busz ajánlata ennél jóval drágább volt, a helyi vállalkozás 579 forintért teljesítette volna a szolgáltatást kilométerenként. Az információink szerint a saját személyautóit megajánló harmadik induló pályázata pedig a két vállalkozáséhoz képest jóval magasabb árú volt, a midibuszokkal ellátandó szolgáltatásra 899 forintért vállalta volna a feladatot menetrendi kilométerenként – tudatta a Magyarbusz.Info.

Balaton busz – meglepetésszerűen robbant be

A buszos hírportál információi szerint a legkedvezőbb ajánlat miatt a Balaton Busz Bt. kaphatja meg a több mint 130 millió forintos megbízást, de erre a közgyűlésnek is rá kell rá kell bólintania. A veszprémi cégnek a feladat teljesítéséhez egy (majdnem) helyi, erőforrást nyújtó szervezetre is szüksége van, amit a szegedi székhelyű Signum Transfer Kft.-ben találtak meg. 

A közszolgáltatási szerződést a 10 napos szerződéskötési moratórium lejárta után, július 30-án lehet majd megkötni. Arról egyelőre nincs információ, hogy a közbeszerzés végeredményét megtámadta-e valaki, illetve, hogy mikorra tervezik a rendkívüli közgyűlés összehívását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában