Nem mindennapi lehetőség

2024.07.22. 16:00

Az SZTE frissdiplomása az európai űrügynökség programjában

Delmagyar.hu

Fotó: Kovács-Jerney Ádám/SZTE

Antal Levente egy hónapot tölthet Belgiumban a „CubeSat Summer School” program keretében, ahol az Európai Űrügynökség (ESA) munkatársai és külső szakértők előadásokat és gyakorlati tevékenységeket tartanak a több mint húsz országból érkező egyetemisták elit csoportjának – számolt be róla az SZTE.

Levente az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának villamosmérnöki szakán az utolsó félévét töltötte a pályázat benyújtásakor, és azóta friss diplomásként várja ezt a különleges lehetőséget. 

Az ESA olyan hallgatóknak hirdette meg a programot, akik már komoly ismeretekkel rendelkeznek az űrkutatás területén. Levente különböző űrkutatási projektekben vett részt az egyetemi évei alatt, például az MRC-100 kisműhold diák moduljának fejlesztésében és egy magaslégköri ballon vezérlő moduljának tervezésében.

Belgiumban a legújabb űrkutatási projektekkel és fejlesztésekkel ismerkedhet meg, és bekapcsolódhat az ESA munkájába. A fiatal célja, hogy mélyebb ismereteket szerezzen az űrkutatás különböző területein, és hozzájáruljon a tudományos közösség fejlődéséhez. A program során számos szakmai előadás és gyakorlati tevékenység vár rá, valamint megismerheti a műholdas küldetések teljes projekt-életciklusát és az űrprojektek jogi, kiberbiztonsági és gazdasági vonatkozásait is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában