Új képviselő a közgyűlésben

2024.07.09. 13:14

Átadta mandátumát Toroczkai

Várszegi Andrea ásotthalmi válallkozó ül be Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke helyére a Csongrád-Csanád vármegyei közgyűlésbe. Erről kedd délelőtt a vármegyei önkormányzatnak helyet adó épület előtt számoltak be.

Arany T. János

A Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal előtt arról tartottak sajtótájékoztatót kedden, hogy Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke átadta vármegyei mandátumát is. Várszegi Andrea ásotthalmi vállalkozó ül be a helyére a vármegyei közgyűlésbe. Fotó: Gémes Sándor

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, vármegyei listavezetője és Várszegi Andrea, a párt képviselőjelöltje izzadt a sajtó képviselőivel a perzselő déli napfényben kedden késő délelőtt a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal előtt, ahol arról tartottak sajtótájékoztatót, hogy Toroczkai átadta vármegyei mandátumát is, majd a Mi Hazánk, mint a vármegye második legerősebb pártja vármegyei terveiről számolt be. 

– Ugyanúgy, mint ahogy az európai parlamenti mandátumomat, így a Csongrád-Csanád vármegyeit is szeretném átadni. Nekem a magyar Országgyűlésben, a Parlamentben van dolgom frakcióvezetőként. A Mi Hazánk Mozgalom Ásotthalmon, Csongrád-Csanád vármegyében bontott zászlót, és úgy látszik, hogy hat évvel a zászlóbontásunk után is megmaradt az a helyzet, hogy vármegyénk a legerősebb mi hazánkos fészek, hiszen több mint 24 százalékot értünk el itt. Dél-Magyarország első számú pártja a Mi Hazánk Mozgalom, vidéken pedig azt látjuk, hogy ma már a második erő a vármegyei közgyűlések tekintetében. Települések viszonylatában pedig a legerősebb Ásotthalom lett, ahol 53 százalékot ért el a Mi Hazánk Mozgalom, ezért döntöttem úgy, hogy a listánkról egy ásotthalmi jelöltet választok, amikor átadom a mandátumomat – mondta Toroczkai, majd bemutatta Várszegi Andreát, aki tősgyökeres ásotthalmi, szívügyének tartja Ásotthalom és a Homokhátság jelenét és jövőjét.

A párt terveiről a pártelnök elmondta, a legfontosabb kérdés, hogy megérkeznek-e az európai uniós források Magyarországra. – Ha nem, akkor kiüresednek a vármegyei önkormányzatok, ezért mi követelni fogjuk az Európai Parlamentben, hogy Magyarország minden uniós forrást kapjon meg – mondta. Ebből elsősorban az agráriumot fejlesztenék, különösen a vízgazdálkodást, aminek érdekében, mint Toroczkai mondta, még tüntetni is készek a vármegyei gazdák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában