Kiállítás

2024.07.23. 15:15

A törvényszéken jártak a könyvtárosok

Suki Zoltán

Érdeklődve hallgatták az előadást a könyvtárosok. Fotó: Szegedi Törvényszék

A Szegedi Törvényszék Jogi Szakkönyvtárában is jártak a résztvevők, amikor Szegeden tartotta idei vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete – közölte a törvényszék. Csaknem  hatszáz könyvtáros érkezett az ország minden tájáról Szegedre. Az érdeklődő könyvtárosokat a vendéglátók a törvényszék dísztermében fogadták. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke arról beszélt, hogy a könyvek „tudást őriznek” és kiemelte a könyvtárosok szerepét a digitalizáció előretörésével megváltozó információszerzési formák közötti tájékozódásban.

Harmados Mária, a törvényszék könyvtárosa előadásában röviden jellemezte a Szegedi Törvényszék adottságait, majd bemutatta a könyvtár legfontosabb tevékenységeit. Beszélt a dokumentum-állomány felépítéséről, elhelyezkedéséről, a felhasználók részére nyújtott sokszínű tájékoztatás igényekhez igazodó rendszeréről.

Fotó: Szegedi Törvényszék                     

Az előadást a törvényszék épületének történetével zárta, majd egy kiállításon bemutatta a könyvtárban őrzött régi épülettervrajzokat, a legkorábban kiadott könyveket, és egyéb érdekességeket. A látogatás az olvasóterem megtekintésével fejeződött be.

A szegedi könyvtárban a hazai állam- és jogtudomány körébe tartozó szakkönyvek, az egyes jogágakat illetve jogterületeket átfogó elméleti és gyakorlati szakirodalmak, bírósági határozatok, döntvénytárak, és kommentárok is megtalálhatók. De bele lehet olvasni jogi folyóiratokba, közlönyökbe, és jogi szaklexikonokba is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában