Helyi közélet

2024.07.17. 14:45

A nyári balesetek megelőzéséről tanulhatunk a Laposon

Delmagyar.hu

Tavaly is nagy sikere volt a rendezvénynek, amelynek ezúttal a szegedi Lapos Beach ad otthont.

Fotó: DM

Vízimentési bemutatóval, az újraélesztés fogásainak gyakorlásával, a nyáron jellemző sérülések ellátásával, a tűzesetek megelőzésével, a víziközlekedés szabályaival és a kerékpárok biztonságos felszereltségével ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek csütörtökön délután a Csongrád - Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács közös rendezvényén, a Védd magad! elnevezésű programon. 

Tavaly nyáron, a makói Maros parti strandon első alkalommal megszervezett program sikerét követve, idén már hét Csongrád-Csanád vármegyei civil szervezet tart közös egészségvédelmi és baleset-megelőzési rendezvényt július 18-án, délután 2 órától 5 óráig a szegedi Lapos Beach strandon. A Biztonságos nyár túra elsősorban a nyári időszak veszélyeire és a személyes felelősségre irányítja rá a figyelmet. 

A résztvevőknek a Védd magad! útlevéllel hat állomást kell felkeresni a strand területén, aki mindegyik civil helyszínen megfordul a délután folyamán, ajándékcsomagot nyerhet. A csomagban olyan tárgyak lesznek, amelyeket a szervezők ajánlanak fel, ebből adódóan a biztonságot, a védekezést, a megelőzést szolgálják. A résztvevők  14.30 órától vízi mentési bemutatót is láthatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában