Helyi közélet

2024.06.19. 13:33

Nagykövetek látogattak Szegedre

Suki Zoltán

Jó lehetőség volt a bemutatkozásra. Fotó: Gémes Sándor

Tizenhat uniós ország Magyarországra akkreditált nagykövete, illetve ügyvivője látogatott Szegedre szerdán.

Az Európai Unió nagykövetei egymás között is tartják a kapcsolatot, és a most záruló belga elnökséghez kapcsolódóan szervezték meg a mostani szegedi látogatást

 – mondta lapunknak Nagy Sándor, mielőtt a követek találkoztak volna a városházán vele és Botka László polgármesterrel.

Az alpolgármester elmondta azt is, hogy nem ez az első eset, hogy uniós nagykövetek érdeklődnek Szeged után.

Az itteni fejlesztések, és Szeged ellenzéki pozíciója mindenképpen érdekli a diplomatákat. A nagykövetek először az ELI lézerközpontba látogattak, hiszen az is uniós forrásból készült. Utána a városházára érkeztek, ahol a város gazdasági fejlesztéseiről számoltunk be nekik. Itt előadások hangzottak el a korábbi, a jelenlegi, és a tervezett fejlesztésekről is. Ezután pedig megtekintették Európa legnagyobb geotermikus fűtési rendszerét, ami szintén jelentős részben unós pénzből valósul meg

 – tette hozzá Nagy Sándor.

Fotó: Gémes Sándor

Az alpolgármester szerint ez a találkozó jó lehetőség volt arra, hogy bemutassák Szegedet. A nagyköveteket egyébként nem csak a város gazdasága, hanem a kulturális élete is érdekelte.

2024. július 1-től egyébként hazánk tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, immár második alkalommal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában