Eddig a határon szolgált a jármű, most Csanádalberti biztonságában lesz szerepe

2024.06.08. 13:48

Most már autóval is járőröznek a polgárőrök

Kovács Erika

Karosszéria-sérült autót kaptak Csanádalberti polgárőrei, vállalták a felújítást, a járművet most állították szolgálatba. Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

Autót kaptak Csanádalberti polgárőrei. A javításra szoruló járművet 2023 szeptemberében ajánlotta fel a polgárőr egyesületeknek az Országos Rendőr-főkapitányság. A Csanádalberti Polgárőr Egyesület akkor egyedüliként élt a lehetőséggel, vállalva a határvédelemben megsérült, karosszéria-hibás autó javításának munkáit és költségeit – számolt be róla a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

– Örülök, hogy jelen lehetek egy szervezet zászlóbontásánál – mondta a Csanádalberti Polgárőr Egyesület beszámolóján Balogh-Szabó Imre rendőr ezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője. Hangsúlyozta, zászlóbontásként tekintenek az első gépjármű szolgálatba állítására.

Csanádalberti polgárőrei 2023 novemberében támogatói bált szerveztek, ennek bevételéből, valamint Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési miniszter támogatásával szerezték meg az autó felújításához szükséges forrásokat.

Az egyesület vezetője, Bartos Zsuzsanna számolt be a csapat munkájáról, célkitűzéseiről. Kiemelte, a járművük megtette a maga szolgálatát a határon, az ország védelmében és ideiglenesen nyugállományba vonult, de Csanádalberti polgárőrei újra szolgálatba hívták. Hiszi, hogy békésebb vizeken is jó szolgálatot tesz majd a helyi közösségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában