Helyi közélet

2024.06.19. 16:00

Felfrissülhetünk a makói főtéren

Szabó Imre

Enyhet adnak a makói frissítőpontok és a párakapuk a makói belvárosban. Fotó: Szabó Imre

A nyári hőség enyhítésére ismét párakapukat és frissítőpontokat telepített az önkormányzat a makói főtéren – tapasztaltuk szerdán délelőtt a belvárosban járva. Előbbieket a Széchenyi téren és Makovecz téren, utóbbiak pedig a Korona, a Hagymaház és a Hagymatikum fürdő előtt találtuk meg, miután kíváncsiak lettünk, hány darab van belőlük és merrefelé. Hasonlókat egyébként a Maros-parti városban évek óta kihelyeznek a legforróbb hetekben, sőt mint beszámoltunk róla, a szokást sok környékbeli faluban is követik. 

Fotó: Szabó Imre 

Úgy láttuk, az ötletnek idén is sikere van: amikor például a párakaput akartuk fotózni, egy kislány épp az enyhet adó apró cseppek alatt szökdécselt át vidáman, a folyamatosan hűtött vizet adagoló automatánál pedig néhány perc alatt kisebb sor is kialakult. Utóbbinál egyébként a poharakat higiénikus módon, nejlonzacskóból lehet kivenni és használat után a szemetesbe dobni. A palackban a rajta lévő felirat szerint szűrt, csírátlanított ivóvíz van. Megkóstoltuk – jól esett, finom volt. 

Fotó: Szabó Imre 

Az önkormányzat azt is közölte hivatalos közösségi oldalán, hogy a Városüzemeltetés megkezdte az utak hűtését. A tájékoztató egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki gondoskodjon a megfelelő folyadékbevitelről és arra kéri a makóiakat, vigyázzanak egymásra a rendkívüli hőségben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában