Szükség lenne a bölcsességükre: körzeti kerekasztalt hozna létre az alul maradt képviselőkből

2024.06.12. 14:45

Békejobbot nyújtana Gyöngyösi Ferenc „a trágyával etetett gombáknak"

Békejobbot nyújtana Gyöngyösi Ferenc alpolgármester azoknak az alul maradt képviselőjelölteknek, akiket az általa támogatott Márki-Zay Péter a kampányban fideszes álellenzékieknek, hazugoknak, csalóknak, tolvajoknak, leszbikus fasisztának, nőverőnek, kábítószeresnek, pedofil-simogatóknak, embercsempésznek, fojtogatónak, korrupt bűnözőknek, Stockholm-szindrómás SS tisztnek, a Fidesz náci tagozatának, bűnöző bandának, verőlegényeknek, sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak, becstelen gazembereknek nevezett.

Kovács Erika

– Túl vagyunk a kampányon, a választáson, megvan az eredmény, amiért küzdöttünk. Most már nincs miért harcolnunk egymással, annál több dolog miatt érdemes viszont együttműködnünk. Ez már nem a konfliktus, hanem a kooperáció ideje – fogalmazott a hivatalos közösségi oldalán közzétett írásában Gyöngyösi Ferenc, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki ugyan nem használta a kampányban a fentebb leírt jelzőket, de ő is Márki-Zay Péter csapatához tartozik.

Tulajdonképpen programalkotó körzeti kerekasztalt szeretne

Az alpolgármester a posztban, talán akaratán kívül, de elismerte, hogy igazából nincs programjuk a következő öt évre.

– Azt, hogy pontosan mit fogunk megszavazni, nagyrészt ezután dől majd el – és én szeretném ebbe mindenkinek a tapasztalatait és bölcsességét bevonni, aki nyitott rá. Javasolom, hogy hozzunk össze körzetenként közösen egy körzeti kerekasztalt, ahova szeretettel várjuk valamennyi képviselőjelöltet, hogy a regnáló és az októberben debütáló képviselőkkel együtt közösen határozzuk meg a körzeti feladatokat, célokat – fogalmazott az alpolgármester.

Vásárhelyi Patrióta: Megkésett békejobb

A Zayos Bukta visszatér nevet Vásárhelyi Patriótára változtató megmondó oldal erre „A megkésett békejobb” című írásban reagált.

– Gyöngyösi a megbékélés jegyében kerekasztal megbeszélést kezdeményez a „sötétben tartott szavazóit képviselő, hazug fideszes képviselőkkel” – fogalmazott a szerző, aki megjegyezte, ha az alpolgármester annyira a megbékélést keresné, az 5 évig gyalázott képviselőknek és Lázár Jánosnak nyújtana békejobbot nem a mostani, listán bejutott újaknak. Az oldal szerint Gyöngyösi Ferenc nem barátkozni akar, hanem azt szeretné, hogy a 4 új, listás, fideszes képviselő segítsen a városnak forrást szerezni, „hisz tudott, hogy a kormány nem kíván és nem is fog együttműködni, egy a hazát dollárokért kiárusító ügynökkel”.

MZP1G: Gyöngyösi a város ellenségeinek segítségét kéri? 

Ugyancsak élesen fogalmazott Gyöngyösi Ferenc békejobb ajánlatára a „fideszességgel” nem vádolható MZP1G szivárogtató oldal. Szerinte Gyöngyösi Ferenc a város „ellenségeinek” segítségét kéri.

– Gyöngyösi Ferenc kerekasztalhoz szeretné ültetni azokat, akiket a főnöke nemrég még a város ellenségeinek, illetve álellenzéki árulóknak nevezett. Talán a kampány során kellett volna azon elgondolkozni, mi lesz, ha győznek. Hogyan fognak azoknak a szemébe nézni, akiket mindenféle város mocskának, korrupt gazembereknek, leszbikus fasisztának lehordtak. Ha Gyöngyösi akkor írta volna le ezeket a gondolatait, talán még hitelesnek is tűnne. Akkor még talán el is hinnénk, hogy nem biodíszletként szeretné használni, még inkább szeretné megalázni azokat, akikről eddig a főnökével együtt hazudoztak, akiket kórusban gyaláztak. Talán ha egy őszinte bocsánatkéréssel kezdi a mondandóját, akkor talán... 

Az MZP1G szerint a vesztes jelöltek egyszerű választópolgárok maradtak, akiknek a véleményét lakossági fórumokon és közmeghallgatáson lehet kikérni. „Aki akarja, majd elmondja. Minek ez az álságos bohóckodás?” – tette fel a kérdést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában