Helyi közélet

2024.06.25. 12:41

A HSZC Corvin oktatója rangos díjat kapott - GALÉRIA

A jövő cukrászait képzi Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a HSZC Corvin oktatója. Kimagasló szakmai munkáját rangos díjjal ismerték el nemrégiben.

Tábori Szilvia

Bereczkiné Palócz Gyöngyi a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú, példamutató tevékenységéért vehette át díját. Fotó: HSZC

Szakmájukat szerető és értő szakemberek képzése mellett a tehetséggondozást és a felzárkóztatást is kiemelt feladatának érzi Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatója, aki rangos elismerést kapott nemrégiben. 

Fotó: HSZC

Idén 10 oktató kapta meg az Apáczai Csere János-díjat, közöttük Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatója.

A HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola jogelődjében 2007-ben kezdett tanítani cukrász szakoktatóként. Tanulóit évek óta készíti fel a szakmai versenyekre, így a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre, ahol egy alkalommal második helyezést értek el. A Pelikán Kupán csapatban és egyéni kategóriában több alkalommal arany- és ezüstérmet, illetve különdíjat nyertek, a Grillázs Majális versenyen, az Illésy Kupán szintén egyéni és csapat kategóriában is arany-, ezüst- és bronzérem minősítést is kaptak.

Fontosnak tartja a tanulókat foglalkoztató vállalkozókkal való folyamatos kommunikációt és kapcsolattartást az eredményes oktatás és a duális képzés érdekében. Önmagát folyamatosan fejleszti, rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseken.

Az elismerést a Váci Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban adták át nemrégiben. A díjakat Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter nyújtották át. 

A díjról

Az 1973-ban alapított  Apáczai Csere János-díj az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére. A kultúráért és innovációért felelős miniszter a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú munka és példamutató tevékenység elismeréseként minden évben Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat adományoz a legkiválóbb oktatók részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában