Grezsa István megemelné a képviselői kertet, így a külterületekre is több forrás jutna

2024.05.29. 16:15

Kútvölgyön időnként záptojásszagú a víz

Hódmezővásárhely-Kútvölgyön tartott lakossági fórumot a térség önkormányzati képviselője, Benkő Zsolt, aki 18 éve látja el a külterületek képviseletét, most ötödjére indul a Fidesz-KDNP színeiben. A fórumon részt vett Grezsa István polgármesterjelölt is.

Kovács Erika

Képalá: Grezsa István és Benkő Zsolt Hódmezővásárhely-Kútvölgyön tartottak lakossági fórumot. Fotó: Kovács Erika

Egy megyei jogú városnak behozhatatlan hátrányt jelent, hogy a polgármestere ahelyett, hogy a várossal törődött volna, az elmúlt ciklusban miniszterelnök, országgyűlési képviselő, most éppen Európa parlamenti képviselő szeretne lenni, közben országosan mozgalmat és pártot is épített. Mindezek kihatással vannak a Vásárhelyen élőkre is. Ezért is lesz szükség június 9-én a változásra 

– mondta Grezsa István, aki polgármesterré választása esetén pontot tenne a vásárhelyi perlekedések végére. Beszámolt arról is, ami a külterületeken élőket pozitívan érintené, hogy a jelenlegi 3,5 millió forintos képviselői alapot 10 millió forintra emelné, ami nemcsak az egyéni, hanem a listás képviselőknek is járna, utóbbiak az összeg felét kizárólag a külterületekre fordíthatnák. Ebből a pénzből a megválasztott képviselő számos kisebb felújítást, beruházást oldhatna meg, például Kútvölgyön a focikapu kérdését.

Fotó: Kovács Erika

Benkő Zsolt beszélt arról is, hogy míg korábban, a fideszes városvezetés alatt jövedelemhatártól függetlenül kaptak a nyugdíjasok karácsonykor utalványt, most ez csak bizonyos nyugdíjhatárok alatt jár, de ahhoz is pályázni kell.

A lakosok panaszkodtak arra, hogy van, ahol rendezetlen a közterület, a fák ágai takarják a biztonságos kilátást, veszélyesek a közlekedőknek. Van olyan lakott ház, ahol az idős tulajdonos nem tud megbirkózni a rágcsálókkal, de a lakatlan házaknál is sok patkány rohangál. Ugyancsak problémaként említették, hogy vannak, akik kiengedik a szárnyas jószágaikat a közterületre, szerintük ezt szabályozni kellene. Nagy gond továbbra is, hogy előfordul, hogy órákig nincs víz a településrészen. Ha van, időnként olyan szagú, mint a záptojás. A helyiek szeretnék, ha élet költözne a volt óvoda-iskola épületébe és a kulturális élet is megpezsdülne.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában