Helyi közélet

2024.05.03. 20:15

Hétfő délutánig gyűjthetik az aláírásokat

Delmagyar.hu

Június 9-én európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselőket, valamint polgármestereket választhatunk. Illusztráció: Kállai Márton /MW

Kevesebb mint három napjuk van arra az önkormányzati választáson induló polgármester- és képviselőjelölteknek, hogy összegyűjtsék Szegeden a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges 500 aláírást. A helyi választási irodában május 6-án, hétfőn 16 óráig kell a jelölteket bejelenteni, vagyis addig kell az aláírásokat tartalmazó ajánlóíveket is benyújtani.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje még áprilisban, az aláírásgyűjtés kezdetén, alig két óra alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírást, ahogy a kormánypártok jelöltjei is az összes választókörzetben.

Az ajánlásgyűjtés megkezdésével párhuzamosan ismét elérhetővé vált a Kit ajánlottam? (KITAJ) elnevezésű ajánlás-ellenőrző szolgáltatás is. Ennek segítségével a választópolgárok ellenőrizhetik, melyik jelöltet vagy listát támogatták aláírásukkal a választások ajánlási időszakában. A „Kit ajánlottam?” szolgáltatással kapcsolatos további információk ide kattintva érhetőek el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában