Helyi közélet

2024.05.20. 17:58

Hárommilliót adományoztak a szentesi légimentőknek - videó, galéria

Az életmentéshez nélkülözhetetlen vezeték nélküli ultrahang készüléket vásárol a szentesi légimentő bázis abból a 3 millió forintból, amelyet Mészáros Zoltán, a Hunor-Coop Zrt., illetve Bozó Zoltán, a szentesi MetalCom Zrt. adományozott a légimentők alapítványának.

Tábori Szilvia

A széleskörű diagnosztikai háttér, a modern felszereltség jelentősen növeli a betegbiztonságot, és ez mindennél fontosabb. Fotó: Tábori Szilvia

Még alig ért véget az adományozás pillanata a szentesi légimentő bázison, amikor befutott egy riasztás. Pillanatok alatt, összehangolt munkával kitolták a hangárból a helikoptert, amely mindössze három perccel a hívás után már a levegőben volt. Mint azt a légimentők is hangsúlyozták: minden egyes részlet, a fedélzet berendezése és felszerelése, de még jól tervezett ruházatuk is az életmentést segíti.

Kétségtelenül az egyik legjobb helyre került az a 3 millió forint, amelyet Mészáros László, a Hunor-Coop Zrt. vezérigazgatója és Bozó Zoltán, a MetalCom vezérigazgató tulajdonosa adományozott a Magyarországi Légimentésért Alapítványnak. Az összegből a szentesi bázisnak egy új, vezeték nélküli ultrahang készüléket vásárolnak.

Elmer János bázisvezető lapunknak elmondta, számtalan beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen az ultrahang készülék. Ráadásul némely sérülésnél, például hasűri vérzésnél a beteg útját, illetve a későbbi terápiát is meghatározhatja a fedélzeti vizsgálati eredmény.

A széleskörű diagnosztikai háttér, a modern felszereltség jelentősen növeli a betegbiztonságot, és ez mindennél fontosabb. De hozzájárul ahhoz is, hogy a légimentők magabiztosan végezhessék munkájukat

 – hangsúlyozta a bázisvezető.  

Mészáros László, az adományozást kezdeményező élelmiszer áruházlánc vezérigazgatója arról beszélt, hogy a társadalmi felelősségvállalást elsődleges feladatának tekinti munkatársaival egyetemben. Minden évben csapatával kijelölnek egy nemes célt és mellé állnak, így támogatták már a szeged gyermekklinikát, a mentőszolgálatot, a kárpátaljai magyarokat. Idei céges rendezvényükön 700 ezer forint gyűlt össze, amelyet cégvezetőként megduplázott Mészáros László; hozzá csatlakozott első hívásra Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. vezérigazgató tulajdonosa. Bozó Zoltán, a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje külön megköszönte, hogy megannyi esetben elsőként érnek súlyos balesetek helyszínére a bázis munkatársai. Az alapítványnak pedig hálás áldozatos munkájáért.

Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója lapunknak azt mondta, hatalmas segítség az, amikor külső támogatók lehetővé teszik, hogy fejlődjön az életmentéshez szükséges, gyorsan használódó felszereltségük. Az alapítvány egyik nagy sikereként említette, hogy minden mentőhelikopter fedélzetén elérhető két egység nulla negatív vér, a hozzá tartozó felszereléssel, hűtővel, vérmelegítővel többek között. Ahogy a légimentők különleges ruházatát is az alapítvány támogatásával szerzik be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában