Helyi közélet

2024.05.30. 17:30

Grezsa István: béke, fejlesztés és változás, erre van szükségünk - Galéria

Leginkább a növekvő forgalom, a gyorshajtás, illetve a lehetséges megoldások érdekelték a helyieket a Grezsa István polgármesterjelölt és Benkő Zsolt képviselőjelölt Új-Kishomokon tartott lakossági fórumán. Grezsa István szerint békére, fejlesztésre és változásra van szükség.

Tábori Szilvia

Az új-kishomoki közösségi háznál is tartott lakossági fórumot Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Benkő Zsolt képviselőjelölt. Fotó: Tábori Szilvia

– Bár már önmagában is jó volna hat év folyamatos kampánycsatatér után nyugalomban élni, a belső háborúk lezárása természetesen nem öncélú dolog. A fejlődés elengedhetetlen feltétele a béke, a fejlődéshez pedig forrásokra van szükség. Béke, fejlesztés és változás, erre van szükségünk – szögezte le Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a május 29-i, Benkő Zsolt képviselőjelölttel közösen tartott új-kishomoki lakossági fórumon. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a jelenlegi városvezetés hat év alatt semmilyen jelentősebb tervet nem vázolt fel Vásárhely jövőjéről, holott a városnak minden adottsága megvan, hogy valóban jó hely legyen.

Elmondani a véleményünket

– Különleges tétje van a június 9-i választásnak több okból is, városunk és Magyarország szempontjából egyaránt. A 2004-es európai uniós csatlakozásunk óta ez az első olyan választás, ahol az önkormányzati, illetve európai parlamenti választás egy időben történik. Bízom benne, hogy a kettő erősíti egymást. Fontos elmondani a véleményünket, és támogatni azt a kormányzati tervet, hogy Magyarországot békében tartsuk, mert csak békés körülmények között fejlődhetnek közösségeink – hangsúlyozta Benkő Zsolt. Grezsa István ehhez kapcsolódóan úgy fogalmazott: fontos és logikus lépés, hogy a június 9-i választáson változtassunk az elmúlt hat év városvezetési politikáján is. Vásárhelynek ugyanis jelenleg nincs támogatója, nincs szövetségese, és ezt egy megyei jogú város nem engedheti meg magának. 

Új-kishomoki felvetések

Az Új-Kishomokot érintő kéréseknek, felvetéseknek – mint azt a politikusok is elmondták – szomorú hangsúlyt adott egy aznap késő délutáni baleset; a Nagy András János utcán egy túl gyorsan közlekedő autó halálra gázolt egy hatvan év körüli kerékpárost.

A fórumon szóba került továbbá a kerékpárutak, konkrétan a Kása erdő, illetve a laktanya melletti szakaszok rossz minősége, a motocross pálya miatti zajcsökkentés, amely megoldását többen sürgették már. Grezsa István és Benkő Zsolt is egyetértenek abban, hogy a növekvő forgalom miatti problémáknak, a sebességhatár betartatására nagyobb figyelmet kell majd szentelni.

Újra szakmai színvonal kell

Grezsa István kérdésre reagálva kijelentette: amennyiben bizalmat kapnak június 9-én, az egyik legnagyobb feladatuk, hogy szakértő csapatot állítsanak össze, ami nem lesz könnyű, tudva, hogy a jó szakemberek az elmúlt években elhagyták a városházát. Hozzátette még, hogy fontos megállítani a lakosság csökkenését. Úgy látja, a gazdasági fejlődéshez, a gazdasági erő növeléséhez, a munkahelyteremtéshez legalább két modern ipari beruházást kell a városba invitálni. Egyúttal új szolgáltatások, infrastrukturális fejlesztések kellenek. Vissza kell állítani azt a szakmai színvonalat, amely akár egy pályázatíráshoz, akár egy műszaki átadás-átvételhez alapvetően nélkülözhetetlen. Ha valamit teszünk, az jó minőségű és tartós legyen – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában