Kovács Pál: Márki-Zay Péter az országos sztrádáról helyi gyűjtőútra került, de ez egy rögös földúttá is válhat

2024.05.29. 11:59

A vásárhelyi független jelölt mögé felsorakoztak az ellenzéki pártok, az MSZP is

Az MSZP is támogatja Kovács Pál, független hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltet. Így szinte az összes támogató átállt már Kovács Pál mögé, akik korábban a jelenleg regnáló polgármestert, Márki-Zay Pétert támogatták.

Kovács Erika

Kovács Pál szerint az, hogy az ellenzéki pártok felsorakoztak mögötte, egyet jelent a Márki-Zay Péter felé keletkezett bizalomvesztéssel. Fotó: DM

– Konzervatív emberként furcsa látni a vörös szegfűt a támogatói listámon. De örülök. Mert ez azt jelenti, hogy még egy szereplővel kevesebb, aki még korábban jó csapásnak találta polgármester úr kijelölt útját a politikai életben. Az országos sztrádáról kiderült 2022-ben, hogy az legfeljebb országos alsóbbrendű út lehet. Mára valószínűvé vált, ezen út legfeljebb helyi gyűjtőút lehet az önkormányzati és az EU választások várható eredménye alapján. De ez az út láthatóan egy rögös földúttá válhat Vásárhelynek – kommentálta a hírt Kovács Pál. 

Hangsúlyozta, történelmi mélységbe zuhant a város népessége, nincsenek cégbetelepülések, a bérek szinte a legalacsonyabbak a vármegyei jogú városok viszonylatában. Este hét után pedig olyan kihalt Hódmezővásárhely, annyian vannak csak az utcákon, mint egy nagyobbacska faluban. Amit a legfájóbbnak érez, hogy a politika miatt hatalmas megosztottság keletkezett a családi, baráti kapcsolatokban.

– Az ellenzéki pártok felsorakozása mögöttem egyet jelent a polgármester felé keletkezett bizalomvesztéssel – fogalmazott Kovács Pál, aki szerint „Botka típusú” várospolitikára van szükség, vagyis mindenkivel együtt kell működni, a mindenkori kormánnyal is, függetlenül annak színezetétől.

Kovács Pál megköszönte az MSZP támogatását, de hozzátette, mint minden eddigi párttámogatást, csupán egy jelzésnek tekinti, mert a városban nem lehet pártosodás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában