Ferkovics Menyhért kilépése nem érte váratlanul Mezei Vidorékat, Márki-Zay Pétert sejtik mögötte

2024.02.09. 15:40

„Kigolyózták” a vásárhelyi cigány nemzetiségi önkormányzatot

Mezei Vidor nagyot csalódott volt képviselőtársában, Ferkovics Menyhértben, akinek kilépésével megszűnt a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az elmúlt 5 évben több haláleset, kilépés miatt kicserélődött a grémium és nem maradt senki, akit a listáról behívhatnának.

Kovács Erika

Mezei Vidor mutatta, hamarosan újabb segítségre számíthatnak a helyi rászorulók. Fotó: Kovács Erika

Voltak Ferkovics Menyhért kilépésének előzményei, úgyhogy sajnos lehetett számítani rá. Csak a megfelelő időpontot várta. Képviselő-társunk, Hanga Csaba belépett a hadseregbe, katona lett. Ezáltal le kellett mondania a mandátumáról, mert a törvény szerint összeférhetetlen. Most, hogy kilépett Menyhért is, ketten maradtunk Rafael Balázs Leándrosszal, ezért szűnt meg az önkormányzatunk

 – mondta Mezei Vidor, a cigány önkormányzat volt elnöke. Szerinte Ferkovics Menyhért kilépését Márki-Zay Péterék ösztönözték.

Amióta kicserélődött a cigány önkormányzat összetétele és mi, fideszesek kerültünk többségbe, azóta folyamatosan ellenünk dolgozott a Márki-Zay Péter vezette városvezetés. Kezdték azzal, hogy kiraktak bennünket a városházáról a Serháztérre, egy dohos irodába, hogy ott fogadjuk a hozzánk fordulókat. Létrehoztak egy „gittrágó egyletet”, a Cigány Nemzetiségi Tanácsot, ahová csak olyan emberek kerültek, akik Márki-Zay Péter holdudvarába tartoznak

 – mondta Mezei Vidor.

Fotó: Kovács Erika

Megemlítette, a város polgármesterének nagyon nem tetszett, amikor tiltakozó nagygyűlést szerveztek, mert a Márki-Zay Péter vezette ellenzék választási listáján olyan képviselő is szerepelt, aki a náci karlendítéséről híresült el.

Az sem tetszett neki, hogy minden követ megmozgattunk a jogtalan lakbéremelésük ellen, vagy említhetném a polgármester gettózását, amikor mint bazári majmokat mutogatta a Dobó, Bibó, Janáky utcákon élőket a külföldi vendégeinek

 – tette hozzá.

Mezei Vidor azt mondta, a cigány önkormányzat megszűnésével nem változik semmi. Ezentúl is támogatni fogják a vásárhelyi rászorulókat és kiállnak a cigányság érdekei mellett, csak most már a Cigány Közösségek Szövetsége, a CIKÖSZ égisze alatt. A júniusi választáson pedig indulnak. Nem hagyják, hogy addig is bárkit sérelem érjen amiatt, mert nem a polgármester nézeteit osztja.

Megkerestük Ferkovics Menyhértet, szerettük volna megkérdezni, hogy miért lépett ki 4 hónappal a helyhatósági választások előtt a nemzetiségi önkormányzatból, de nem kívánt nyilatkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában