Több üllési évforduló is szóba került a beszélgetésen

2024.01.18. 12:00

Harminc éve könyvtáros Meszesné Volkovics Szilvia

Arany T. János

Háromévesen már az üllési könyvtárba járt, harminc éve könyvtáros és 2013 óta vezeti a Déryné Művelődési Ház és Könyvtárat Meszesné Volkovics Szilvia.

Fotó: Török János

Harminc éve könyvtáros Meszesné Volkovics Szilvia, a Déryné Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, közművelődési szakember. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba érettségizett Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végzett könyvtár szakon, majd a Szegedi Tudományegyetem Központi Könyvtárában kezdett el könyvtárosként dolgozni. Tősgyökeres üllésiként hároméves kora óta járt könyvtárba, 1997-től már ő vezette az intézményt.

2010-ben, amikor a művelődési házat felújították, akkor létrehoztak egy integrált intézményt, amibe a művelődési ház, a könyvtár és az alkotóház került. 2013 júliusában vettem át az intézmény vezetését. Kicsit váratlan volt, de nagy segítséget jelentett,  hogy a könyvtárban sok precíz dolgot kell csinálni. Ez annyiban különbözik, hogy itt nagyon sok tényezőtől függ egy rendezvény megvalósítása. Úgy szoktam mesélni, hogy ez olyan mint egy hagyma. Mindenki ezt az egészet látja, de sok-sok rétegből épül fel az egész, sok ember közreműködésével. Ennyiben más a könyvtár és a művelődési ház. Sokkal több emberrel kell együtt dolgoznunk, és nagyon fontos a kommunikáció, hogy jó csapatunk legyen, hogy mindenkivel tudjunk együttműködni

 – idézte fel az intézményvezető. 

Ennek tavaly volt tíz éve, az üllési falunapok pedig idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját.

a_9
Kell egy jó csapat. Meszesné Volkovics Szilvia, a Déryné Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója munkatársaival Gyóni Sándorral és Bakó Tibornéval. 
Fotó: Török János


2022-ben volt a művelődési ház 60 éves, akkor volt egy nagyszabású gálaestjük, amelyen a helyi közösségek léptek fel és azt a címet adták a rendezvénynek, hogy 60 éve együtt. Meszesné hozzátette, a művelődési házban a munka minden évben más. 

Soha sincs egyforma év. A  célkitűzésem, hogy a helyi lakosság igényeit vegyük figyelembe és mindig meg tudjunk újulni

 – mondta. 

Az idei rendezvényekre is javában készülnek, ezek közül egy új programot emelt ki, a február harmadikai téltemetést. Ezt idén először rendezik meg az Üllési Fonó Néptáncegyüttessel és az Üllési Remény Nagycsaládos Egyesülettel közösen. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában