Hiába a „lebegő zebra”, veszélyben vannak az áthaladók

2023.10.17. 14:40

Nem látszik ki a bukszusból a gyalogos

Esküszünk, hogy van a fotón egy ember, aki át szeretne kelni az Oldalkosár utcai gyalogos átkelőn, csak nem látszik a bukszustól. Egy arra járó hölgyet kértünk meg, hogy lefényképezhessük, szívesen megtette, mert őt is zavarja, hogy sem ő nem lát ki, sem őt nem látni a burjánzó bokortól.

Kovács Erika

A gyalogos a járda szélén áll az oldalkosár utcai 3D-s zebránál, de nem lát ki a bokortól és őt sem látják az autósok. Fotó: Kovács Erika

Lapunkban szeptember elején adtunk hírt arról, hogy az Oldalkosár utcában „lebegő” zebrát festettek fel az úttestre az óvoda és a bölcsőde környezetében.

Hódmezővásárhelyen is többször fordult már elő baleset gyalogos átkelőn. Ezért készítettek a város több pontján, elsőként 2020 nyarán a Tóalj és Szentkirályi utcák kereszteződésében, okoszebrát, aminek többször felvillan az úttestbe épített kis lámpája a csíkok mellett, ha gyalogos közelít az átkelőhöz. Egy-egy ilyen zebra majdnem 3 millió forintba kerül, vagyis elég drága. Ezért a tanév, illetve a nevelési év kezdete előtt, az önkormányzat egyik dolgozója javaslatára olcsóbb megoldással is próbálkoztak. Így született meg az Oldalkosár utcán a 3D-s zebra, ami a speciális felfestésnek köszönhetően becsapja a szemet: van, aki lebegni látja a csíkokat, mások pedig beton oszlopoknak. A lényeg, hogy a szokatlan látvány miatt az autósok lassítani kezdenek, így nagyobb biztonságban vannak a gyalogosok. 

Csakhogy időközben megnőttek a korábban formára nyírt bukszusbokor ágai. Annyira, hogy teljesen eltakarják a gyalogosokat, ami veszélyessé teszi az átkelést. Cikkünk írásával egy időben jeleztük a problémát a HMSZ Zrt. felé. Azt ígérték, a lehető leghamarabb visszavágják az ágakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában