Helyi közélet

2023.10.01. 20:25

Kitüntetéseket adtak át Algyőn – Galéria

Suki Zoltán

Rengeteg babgulyást főztek, amiből mindenki ehetett teljesen ingyen. Fotó: Karnok Csaba

Ismét megrendezték szombaton az Algyő napját, amit már évek óta tartanak a településen. Ahogy az máskor is lenni szokott, idén is átadták az elismeréseket azoknak, akik a legtöbbet tették a faluért.

Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Ormay Tamás, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola és Suti András Zsolt. Alkotói díjat kapott Hegedűs Gábor. Elismerő oklevelet kapott Dr. Szabó-Zsura Brigitta, Szőkéné Bera Szilvia és Takács Adél Fortuna.

A nagyközség lakói megemlékeztek a díszpolgárokról is. Az emléktáblákat és a sírhelyeket most is megkoszorúzták, ez még pénteken történt. Ezután, szombaton pedig már a vidámabb programok következtek, a szervezők idén is kitettek magukért. Először is rengeteg babgulyást főztek, amiből mindenki ehetett teljesen ingyen.

A programsorozat délután a rendezvénysátorban a Dél-alföldi harmonikafesztivállal, és a Parlandó énekegyüttes műsorával folytatódott. Fellépett a Sógorok nevű mulatós együttes, és Kefir, valamint Sólyom Berni is. A napot tűzijátékkal és bulival zárták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában