Szegedi hírek

2023.07.21. 09:30

Szegedre jön Nick Vujicic

Szegedre érkezik ősszel Nick Vujicic. A kezek és lábak nélkül született prédikátor, motivációs tréner azt az előadást tartja meg, mellyel márciusban megtöltötte a Budapest Arénát.

Timár Kriszta

Szeptemberben Szegeden tart előadást a világhírű keresztény motivációs tréner. Illusztráció: Mirkó István

Márciusban megtöltötte a Budapest Arénát Nick Vujicic: a kezek és lábak nélkül született férfi, aki nemzetközi hírű keresztény prédikátorrá és motivációs trénerré vált, teltházas előadást tartott Higgy! Remélj! Szeress! címmel. A szerb származású, de Ausztráliában született Vujicic 2019-ben járt először hazánkban, akkor kétszer töltötte meg a Budapest Arénát. Látható tehát, milyen sokan kíváncsiak rá, és most azok is testközelből hallgathatják meg, akiknek ezekre az eseményekre nem volt lehetőségük a fővárosba utazni. Szeptemberben ugyanis Szegeden tartja meg ugyanezt az előadását, ahol korábban még soha nem járt.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként született Ausztráliában. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével egyébként megtanult írni, gépelni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni. Iskolatársai sokat csúfolták, emiatt nyolcévesen depressziós lett, tízévesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg: megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba. Vujicic saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének. A vallással azonban végig kapcsolatban volt, mert édesapja lelkész volt. Egy ideig ugyan imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de aztán rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Szeptember 12-én az Újszegedi Sportcsarnokban személyesen találkozhatnak vele azok, akik 3500 forintért belépőjegyet váltanak a rendezvényre. A kerekesszékesek számára a szervezők ingyenesen biztosítják a belépés lehetőségét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában