Lázár János: A hazánkban élő magyarokat kell támogatni, az itt élőknek kell munkát, fizetést, nyugdíjat biztosítani

2023.06.17. 18:54

Minden elutasított migráns után 8 milliót kell fizetni

Lázár János a háborúval kapcsolatban a békekötés híve, a bevándorló-kérdésben pedig az az álláspontja, hogy Magyarországon az itt élőknek kell munkát, fizetést, nyugdíjat biztosítani – erről egy rádióinterjúban beszélt.

Kovács Erika

Lázár János: „Az Európai Unió fontos tagországai elkötelezettek abban, hogy illegális bevándorlókat engedjenek be Európába, míg mi azt mondjuk, nincs szükség bevándorlókra, a magyar családokat kell támogatni, nekik kell lehetőséget biztosítani.”

Fotó: Kurucz Árpád

– Az EU-, illetve a NATO-tagországok jelentős része nagyon elkötelezett a háború folytatása iránt. Azt is tapasztalom, hogy az emberek békét akarnak, a politikusok pedig háborúznának. Ez a legnagyobb hiba, ami veszélyezteti Európa jövőjét, az itt élők életminőségét és életlehetőségeit – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési miniszter a Rádió7 Közös nevező című műsorában.

Meggyőződése, és a kormány álláspontja is, mihamarabb fegyverszünetre van szükség, majd béketárgyalásokra és végül a háború befejezésére.

Számunkra csak a béke lehet elfogadható

– Elvakult az a propaganda, ami a háború kapcsán Nyugat-Európában és Amerikában megy, miközben bőségben, kényelemben, a háborútól nagyon messzire élnek. Nekünk, akiknek a honfitársai érintettek a háborúban, hiszen kárpátaljai magyarok is harcolnak és halnak meg a fronton és szomszédos ország is vagyunk, számunkra csak a béke lehet az érdek, semmi más – fogalmazott a miniszter.

– Az a kérdés, hogy az év utolsó szakaszában lesz-e kilátásunk a háború befejezésére. Vannak, akik szerint erre reális esély van, mások pedig úgy vélekednek, hogy a háborúnak az amerikai elnökválasztásig nem lesz vége, vagyis még évekig tart. Ennek hatása van a pénz-, az energiapiacra, a gazdasági kilátásokra – említette meg Lázár János.

Visszatért a régi nóta

A vásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője a migránskvótáról is beszélt a rádióban.

– Visszatért a régi nóta. Az Európai Unió fontos tagországai elkötelezettek abban, hogy illegális bevándorlókat engedjenek be Európába, míg mi azt mondjuk, nincs szükség bevándorlókra, a magyar családokat kell támogatni, nekik kell lehetőséget biztosítani. Más országok, például Németország, amellett van, hogy fiatalokat kell behozni Ázsiából és Afrikából, az arab világból, és egyenlően szét kell osztani őket, hogy minden ország kapjon belőlük. Ezt egyszer már sikerült megakadályoznunk, de újra és újra napirendre kerül, mert valamilyen gazdasági, vagy ideológiai okból valakiknek az az érdekük, hogy a bevándorlók legyenek többségben és az európai őslakosság kisebbségbe kerüljön. Számomra ez érthetetlen és elfogadhatatlan. Olyan politikus vagyok, aki azt mondja, hogy elsősorban a hazánkban élő magyarokat kell támogatni, az itt élőknek kell munkát, fizetést, nyugdíjat biztosítani – emelte ki és hozzátette, Brüsszelnek az a terve, hogy a törvényben rögzítettek szerint a tagországok befogadják a meghatározott számú illegális bevándorlót.

Dobrev Klára a terv hangos szószólója

– Mondhatja egy ország, hogy ezt nem teszi meg, de akkor, a terv szerint, minden elutasított bevándorlóért 8 millió forintot kell fizetni. Sajnos, Magyarországon ebben a kérdésben nincs egység. Az ellenzéki pártok ezt a paktumot elfogadták, a szerződést ha kell, aláírják. Dobrev Klára, aki ma a magyar ellenzéket vezeti, hangos szószólója annak, hogy a bevándorlókat egyenlő arányban osszák szét Európában. Ezért nem lesz mindegy a jövő évi európai parlamenti választás eredménye – mondta Lázár János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában