Helyi közélet

2023.06.27. 20:30

Esti csengőfrász Makón

Munkatársunktól

Idegen házba becsengetni gyerekcsíny is lehet, de ha felnőttek teszik, akár aggodalomra is okot adhat. Illusztráció: Szabó Imre

Különös bejegyzés borzolta a kedélyeket a napokban egy Makóhoz köthető közösségi oldalon: valaki leírta, hogy idős édesanyjához becsengetett egy csapat ismeretlen sötétedés körül azzal az ürüggyel, hogy keresnek valakit abban a házban. Az asszony elküldte a társaságot, hozzátartozói pedig mostantól jobban figyelnek a biztonságára. A sztorit azért tették közzé, hogy figyelmeztessenek mindenkit: legyenek óvatosak, különösen a védtelen, egyedül élő idősekre vigyázzanak.

A történet lehetne egyszeri, jó szándékú, véletlen eset is, csakhogy a bejegyzés alatti hozzászólásokban többen beszámoltak hasonlóakról a város legkülönbözőbb pontjairól. Közös bennük az, hogy mindig időseket keresett fel a társaság. A hozzászólók némelyike arról is beszámolt, hogy a történtek után biztonsági óvintézkedéseket tett: térfigyelő kamerát szerelt fel, illetve megkérte a szomszédokat, legyenek a szokásosnál is nagyobb figyelemmel egymás iránt. Voltak, akik azt is hozzátették, ha náluk jelentkeznének a gyanús alakok,  gondoskodnának róla, hogy elvegyék a kedvüket a hasonló akcióktól.

Arról egyik hozzászóló sem írt, hogy a hatóságokhoz fordult volna – igaz, a bejelentéssel nem is nagyon tudtak volna mit kezdeni, hiszen becsengetni, érdeklődni valahol nem feltétlenül utal rossz szándékra. Az óvatosság azonban – ezt már mi tesszük hozzá – tényleg nem árt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában