Nyúl-j bele! kampány – tavaly 446 tonna húst értékesítettek

2023.05.05. 19:07

A nyúlfogyasztást népszerűsítették Vásárhelyen

Az érdeklődők nyulakat is láthattak a hódmezővásárhelyi állattenyésztési napokon, sőt még nyúlhúst is lehetett kóstolni. Az ízletes étkeket Bede Róbert mesterszakács készítette el.

Kovács Erika

A kiállításon egy teljes sátrat kaptak a nyulak. Meg is lehetett simogatni a hosszú fülű állatokat. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Évek óta országos kampányt folytat a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítése érdekében a Nyúl Terméktanács Szakmaközi Szervezet. A 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron a Nyúl-j bele! program jóvoltából nyúlhúst is kóstolhattak a látogatók. A promóció keretében látványfőzést és kóstoltatást is szerveztek, amelynek célja, hogy minél több magyar fogyasztó ismerje meg a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait.

A szakmaközi szervezet sajtótájékoztatóján részt vett Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád vármegyei elnöke is, aki hangsúlyozta, az elmúlt években a szakmaközi szervezet számos eredményt ért el, hiszen a nyúlhús értékesítése folyamatosan emelkedik. 2021-ben már elérte a 478 tonnát, de 2022-ben is közel hasonló mértékű, 446 tonna volt, ami egyértelműen a Nyúl-j bele! kampány hatása.

– A magyar nyúlágazat az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül. A hazai nyúlhús feldolgozás szinte teljes egészében itthon felnevelt nyulakkal történik – hangsúlyozta.

Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a nyúlhús fogyasztást népszerűsítő kampányról beszélt, amelyet 2017-ben indítottak útjára.

– A nyúlhúst az elmúlt évtizedekben elfelejtették az emberek. Régen háztáji körülmények között is sokan tartottak nyulakat, kéthetente, hetente nyúlhús is került az asztalokra. A terméktanács célul tűzte ki, hogy ismét népszerűvé tegyük a nyúlhúst, amelyet a csecsemők is fogyaszthatnak 3 hónapos koruktól.

Az érdeklődők a helyszínen meg is kóstolhatták a nyúlhúst, Bede Róbert mesterszakács jóvoltából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában