Friss megyei hírek a járvánnyal kapcsolatban

2020.10.05. 18:08

Frissítve: Nincs jelen a koronavírus a Gregor József iskolában

Már nincsenek vásárhelyi iskolások karanténban, a Gregor József Általános Iskola is biztonságos, nincs koronavírusos megbetegedés az intézményben. Csongrádon pedig távolságtartást kérnek az esküvőkön, de egyelőre nem terveznek komolyabb korlátozásokat.

Munkatársunktól

Betartják a szabályokat a hódmezővásárhelyi piacon.

Fotó: Tábori Szilvia

Téves információ

Frissítve: Információink szerint a Szegedi Gregor József Általános iskolából egy osztályt hazaküldtek a koronavírus miatt, ám kiderült, hogy a hír mégsem igaz. Pocsai Blanka intézményvezető elmondta, jelen pillanatban az minden osztálya a normál tanulmányi rendszerben tanul az intézményben, egy osztály sincs digitális oktatásban.

Több mint két hete egyetlen igazolt koronavírusos gyerek volt az iskolában, ami miatt akkor a biztonsági intézkedéseket a tankerület és a Nemzeti Járványügyi Központ protokollja alapján bonyolítottak le. Két osztály került akkor karanténba, de további megbetegedés nem történt. – Az iskolába járás biztonságos – hangsúlyozta az intézményvezető.

Összeült a válságstáb Vásárhelyen

Újra összeült október 5-én Hódmezővásárhelyen az Operatív Stáb. A település közösségi oldalán Szabó Zsolt városi rendőrkapitány közölte, Vásárhelyen jelenleg 98 ember van karanténban. Szilágyi Zsolt közterület-felügyelő pedig beszámolt arról, hogy jól működik a múlt héten bevezetett négykapus nyitvatartás a piacon, továbbá kiemelte, hogy a lakosok és az árusok is fegyelmezetten betartják a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó járványügyi óvintézkedéseket.

Pár embert kellett figyelmeztetni csak, hogy a maszk helyes viselésekor az orrot is takarni kell.

Betartják a szabályokat a hódmezővásárhelyi piacon.
Fotó: Tábori Szilvia

Szintén vásárhelyi hír, hogy az önkormányzat intézményeiben, az óvodákban, bölcsődékben, idősotthonokban és a hajléktalanszállón sincs koronavírussal fertőzött beteg. A tankerületi központ azt közölte, hogy az iskolákban is megszűnt a koronavírus miatti karantén. A jelenlegi védelmi intézkedések tarthatóak és eredményesek – írták.

Megszorítások Csongrádon

Bedő Tamás Csongrád polgármestere azt mondta, hogy az önkormányzat továbbra is csak mérsékelt megszorításokat tartat be. Viszont azt kifejezetten kérik, hogy a vendégek az esküvőkön vegyék komolyan a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Az október 6-ai nemzeti gyásznapon a járványügyi védekezést maximálisan szem előtt tartva szervezik a városi megemlékezést Csongrádon. Az aradi vértanúk Kossuth téri emléktáblájánál el lehet helyezni a koszorúkat, a virágokat és a gyertyákat, de a diákok műsorát csak a Csongrád Televízióban és az interneten lehet megtekinteni.

Megyénkben a hivatalos adatok szerint október 5-én 1335 emberről lehetett tudni, hogy elkapta a fertőzést. Ez tizenhattal több, mint egy nappal korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában