Helyi közélet

2020.03.04. 07:00

Majdnem Örök tavasz lett az Örök télből

Címkék#Gera Marina

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából nem mindennapi programot szervezett a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. A hódmezővásárhelyi moziban levetítették az Örök tél című filmet, amelynek főszereplője, Gera Marina Emmy-díjat kapott az alakításáért. A művésznő a vetítés előtt találkozott a közönséggel. Életéről, munkájáról és a díjról Juhász Tünde, az egyesület egyik alapító tagja kérdezte. A művésznő lapunknak is nyilatkozott.

Kovács Erika

Amikor Marina megkapta a szerepet, nem volt kérdés, hogy mindent belead. Fotó: Skuta Vilmos

 

A 2017-ben készült, Szász Attila ren­­dezte Örök tél című film 250 ezer Szovjetunióba deportált ma­­gyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza. A női főszerepet játszó Gera Marina nemcsak Magyarország, hanem Kelet-Közép-Európa első Emmy-díjas színésznője is lett. Marina a találkozón elárulta, málenkij robotra ugyan senkit nem vittek a családjából, de a dédnagyapja hadifogoly volt. Az ő leveleit, amit a dédmamának címzett, Marinára bízta a család.

A levelekből kiolvasható volt az érzés, vajon viszontláthatja-e szeretteit? Keresse cikkünket a szerdai Délmagyarországban!

A pszichológiában a konfliktus kétarcú jelenség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában